Even voorstellen aan…. Edwin van Erk

Wie ben je?
Ik ben Edwin van Erk, 45 lentes jong, al meer dan 20 jaar woonachtig in Zoetermeer, maar uiteraard geboren en getogen in Waddinxveen. Ik ben op mijn 9e begonnen met volleybal en tennis, kort nadat ik gestopt was met mijn minder succesvolle voetbalcarrière.

Ik ben inmiddels al 10 jaar getrouwd met Miranda en wij hebben een dochter van 9 (Yara) en een zoon van 5 (Finn). In het dagelijkse leven (vaak een groot deel daarvan) ben ik accountant bij PwC in Amsterdam, waar ik mij voornamelijk bezig houd met de brede financiële dienstverlening aan de internationale ondernemingen.

Hoe lang zit je al op volleybal en in welk team speel je momenteel?
Zoals ik al aangaf, volleybal ik al ruim 35 jaar. Na volgens mij 25 jaar in heren 1 gespeeld te hebben, ben ik nu wat afgezakt, en wel naar heren 3 (maar dat komt louter en alleen doordat het ons als vereniging gelukt is nog betere spelers aan te trekken……..).

De afgelopen 2 jaar heb ik door lichamelijke ongemakken, vooral rond knie- en schoudergewrichten, wat minder actief kunnen spelen, maar er is uiteraard geen enkel verband tussen deze ongemakken en mijn leeftijd ………………………

Wat is je positie en wat is je mooiste volleybal herinnering?
Ik ben buitenaanvaller, en mijn mooiste volleybal herinnering is het jaar dat wij met heren 1 kampioen werden in de 1e klasse en ook de beker worden van Zovoc (volgens mij de kampioen van de promotieklasse in dat jaar). Ik was toen overigens nog middenaanvaller en kreeg de set-ups van Wim Vogelzang.

Ook erg geslaagd was het heren 1 uitje van enige jaren geleden ter voorbereiding op de organisatie van een volleybal feest. Na een luxe lunch bij PwC in Rotterdam, zijn wij voldaan in de werkplaats van Roosdom Tijhuis (waar Hans Lindhout werkt) beland, waar wij als echte Picasso’s, schitterende decors zijn gaan schilderen onder de bezielende leiding van onze architect Ronald. Daar kregen wij uiteraard dorst van en toen zijn wij met de watertaxi naar Stadsbrouwerij De Pelgrim aan de Delfshaven gevaren. Na enige tijd te hebben rond gehuppeld in “Rotjeknor”, zijn we uiteindelijk blijven slapen in één van de meest luxe en prestigieuze hotels aan de Maas, het Maritime Hotel.

Wat is jouw mooiste eigenschap?
Ik ben eigenlijk altijd vrolijk en houd van gezelligheid.

Wat doe jij allemaal binnen de vereniging en waarom is het handig dat we allemaal weten wie jij bent?
Ik ben de penningmeester (samen met Floor, die de feitelijke boekhouding en ledenadministratie voert), en dat is goed om te weten, aangezien alles altijd over geld gaat.

Heb jij weleens een blunder gemaakt die je met ons wil delen?
Dat laat ik graag invullen door anderen.

Wie zou jij een compliment willen geven en waarom?
Zonder iemand tekort te doen zou ik een compliment willen geven aan onze voorzitter Michael, want heel veel zaken komen uiteindelijk bij hem terecht, en hij moet dit maar weer zien te regelen; en een compliment aan mijn vrouw Miranda, aangezien zij het gezin en de vele zaken die daar mee samenhangen, perfect weet te organiseren en ze dit door mijn drukke bestaan, helaas te vaak alleen moet doen.

Heb je nog iets dat je zou willen delen of vragen aan de Timios leden?
Een oproep aan iedereen om een actieve bijdrage te (blijven) leveren aan de vele activiteiten die moeten worden uitgevoerd binnen onze de vereniging (hoe klein ook), maar daarnaast ook een oproep aan iedereen vooral te proberen de zaken die naar hun mening niet goed lopen op een positieve manier onder de aandacht te brengen aan het bestuur. Wij realiseren ons echt wel dat bepaalde keuzes minder gelukkig hebben uitgepakt, maar voor ons is niets zo vervelend om negatieve feedback te krijgen, want daar kunnen we vaak ook nog eens niets mee. Denk vooral mee, maar houdt/breng het positief, daar hebben wij als bestuur echt wat aan!

Welke persoon zouden we nog meer allemaal moeten leren kennen?
Een willekeurige speler uit een willekeurig team, die vervolgens de pen weer doorgeeft aan iemand anders.