03 oktober

Jupiter D2 – Timios D2

Het eerste wedstrijdverslag van het nieuw samengestelde Timios Dames 2! Een team dat bestaat uit negen enthousiaste dames waarvan een aantal een (paar) jaar niet hebben gespeeld, een aantal wel hebben gespeeld of herstellende zijn van irritante blessures. Een leuk bij elkaar geraapt zooitje, die ontzettend veel zin hebben om weer te volleyballen! Dit doen wij onder begeleiding van twee fanatieke, relatief jonge ;), heren die ons dit seizoen veel gaan leren.

De start van het seizoen met een nieuw team én in corona tijd, is al een uitdaging op zich. Gelukkig heeft het eerste teamuitje al plaatsgevonden en zijn de eerste bitterbal-biertjes-na-de-wedstrijd al genuttigd. Dit is namelijk wel ons eerste wedstrijdverslag, maar niet na onze eerste wedstrijd. Dit was onze derde wedstrijd, waar ik de eerste twee wedstrijden nog mooi onder het schrijven van wedstrijdverslagen uit kon komen, moet ik er nu toch aan geloven…

Het is zaterdagmiddag 17:00 dat de wedstrijd tegen Jupiter DS 2 in Oudewater op het programma stond. Een moeilijke tijd, want ja, ga je nu voor de wedstrijd wat eten of stil je de trek na de wedstrijd bij de Mac Donalds.

Eenmaal aangekomen bij de zaal in Oudewater, werd ons gelijk verteld waar wij wel mochten staan, wachten en/of zitten door de corona-zaal-manager. Het kwam er op neer dat we alleen in de kleedkamers mochten zitten, niet op de tribune, niet in de zaal en eigenlijk al helemaal niet in de hal, de drie plekken waar we dus stonden te wachten op de rest van het team. Gelukkig werd er braaf geluisterd naar deze vriendelijke meneer (die niet te verstaan was met mondkapje op) en gingen we in de kleedkamer wachten. De rest van het team druppelde binnen en terwijl de wedstrijd die nog op “ons veld” maar uitliep, werd de sfeer in de kleedkamer steeds gezelliger, werden de druiven alvast los van de takjes gehaald en werd de kleedkamer-vibes-selfie gemaakt.

Ongeveer een half uur later dan gepland, begon de eerste set. Maaike begon deze set aan de kant, afgewisseld met Ilse, Renate en Kirstin, onze middenspeelsters en libero. Het team was er klaar voor en zo waren de coaches Mark en Jerrin er ook klaar voor. Vol vertrouwen begonnen we met de eerste set. In het begin ging het aardig gelijk op. Op een gegeven moment begonnen wij slecht te serveren, terwijl onze tegenstanders een steeds hogere servicedruk uitoefenden. Onderling geschuif tussen kort en lang passen mocht de set niet redden, waardoor de eerste set verloren werd met 25-14.

De tweede set begon met Maaike in plaats van Louise op de diagonaal. Deze set was langer en beter bij te benen dan de eerste set. Zelf gingen we beter serveren en duurden de rally’s wat langer. Halverwege de set werd Louise gewisseld voor Amber, die aan de kant hoorde dat ze een stap naar binnen moest zetten tijdens de rallypass. Ondanks dat er goed gespeeld werd, konden er toch niet meer punten door Timios worden gemaakt dan door Jupiter en wonnen zij dan ook de set met 25-16.

De derde set begon Amber weer als linksachter, stond Louise op de diagonaal en Maaike aan de zijkant. Terwijl de druiven ons energie gaven, moesten wij ons zelf ook een beetje oppeppen. 2-0 achter, maar er kon nog van alles gebeuren. Met verschillende tips begonnen we dan ook de derde set met frisse moed. Er werd hard gewerkt voor de punten, mooie ballen afgeblokt, prachtige setups gegeven vanuit goede passes, maar ook tijdens deze set werd er door de beruchte nummer 27 lastig geserveerd, een service die wij niet altijd goed onder controle hadden. De keren dat de bal mooi gepasst werd, werd er ook een setup gegeven en aangevallen. Soms wonnen de tegenstanders de rally en soms kregen wij het punt. Het mocht nog niet baten en zo ging ook deze set naar de tegenstanders, die zij met 25-19 hadden gewonnen.

Tuurlijk is het teleurstellend dat er hard wordt gewerkt, maar dat er niet de punten worden gekregen, die wij eigenlijk wel verdienden. Maar, om het optimistisch te houden, ja we hebben drie sets verloren, maaar wel verloren met steeds meer punten. We kwamen zelf steeds dichter bij de 25!! De vierde set hebben we verloren met 25-22. Nog steeds een verlies, maar wel weer met drie punten verbetering ten opzichte van de derde set.

Frustrerend en teleurstellend is het dat er mooi en leuk gevolleybald wordt, maar dat het nog niet in de uitslagen terug te zien is. Wel gaat elke wedstrijd beter en worden er mooie rally’s uitgespeeld. Slimme ballen gespeeld van Annemiek die scoren, de hoeft-niet-hard-maar-scoort-wel-balletjes van Amber, Renate die elke wedstrijd meer afblokt, onmogelijk harde aanvallen die verdedigt worden door Kirstin, Sanne die voor elke bal rent, Ilse die als passer loper op het midden moest spelen en ook hier tijdens de aanval wel drie minuten blijft zweven in de lucht (zo voelt het tenminste als je er naar kijkt) en Louise en Maaike met mooie en harde drie meter aanvallen. Al deze acties zijn maar een schets van het leuke volleybal dat wij nu al met elkaar spelen. Een nieuw samengesteld team, die zowel buiten als in het veld elkaar nog moet leren kennen. De sfeer zit er in ieder geval in, het is gezellig en het spelen gaat steeds beter!! Dus we blijven heerlijk in deze flow spelen, althans, als corona ons dat toelaat…….