17 oktober 2020

NVC D2 – Timios D2

Na lichtelijk aandringen van een aantal teamleden en ieder geval een van de coaches, schrijf ik bij deze het wedstrijdverslag van de wedstrijd die niet doorging door de nieuwe extra strenge maatregelen tegen het coronavirus. 

Het is zaterdag 14:20 als ons gehele team de zaal in Nieuwegein binnenloopt. Niet meer dan tien minuutjes te vroeg, zoals het tegenwoordig moet, en gelukkig was er ook niemand te laat dit keer. Iedereen was aanwezig deze wedstrijd, behalve onze fijne coaches, die moesten zelf schitteren bij hun eigen wedstrijd. Dat zouden ze vast fantastisch hebben gedaan hoor, mocht die wedstrijd ook doorgegaan zijn. 

Maar goed, netjes op tijd en met het hele team + vaste invalster Maartje, waren we ontzettend goed gehumeurd. Want en het was zaterdagmiddag op een normale tijd (het was duidelijk dat we allemaal NA de wedstrijd gingen avondeten) én onze libero of nieuwe passer-loper Kirstin was jarig! Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat dit dé wedstrijd wel moest worden, dé wedstrijd dat Timios Dames 2 met 4-0 naar huis zou gaan. 

In de kleedkamer werden de druifjes van de trosjes afgehaald, zodat we dat niet tijdens de time-outs of de set-wisseling hoefden te doen. Ook zijn de meest actuele TikTok dansjes aan elkaar geleerd. Kort gezegd, de sfeer zat er goed in!!!

Toen begon de heerlijke warming-up met fijne inloopmuziek en zagen we voor het eerst welke coaches als vervanging geregeld werden door onze eigen coaches. Wie dat waren, blijft nog een verrassing, maar ik kan zeggen dat ze erg fijn waren. 

Toen begon de eerste set. Er werd heerlijk aangevallen, gepasst en de servicedruk was zo hoog, ik geloof dat niet eens iedereen van de tegenstanders heeft kunnen serveren. Na een aantal domme (maar sportieve) foutjes van ons, eindigde de set in een winst voor Timios!!! Met 25-15 is het de allereerste keer dat we in dit team de eerste set van de wedstrijd hebben gevonden!!! Wat een euforie en wat gaf dit een ontzettend goede boost!!!!

Vol enthousiasme en zelfvertrouwen begonnen we dan ook aan de tweede set! De spelers die eerst op de bank zaten, werden gewisseld en zo werd de set gestart met nieuwe energie. Dat is altijd weer even aftasten, aangezien niet iedereen hetzelfde speelt. Gelukkig duurde dit aftasten maar kort en konden we snel puntjes pakken. Ook deze set werd dan ook (dik verdiend) door Timios gewonnen, met 25-17. Ze begonnen iets beter te serveren, vandaar dat zij twee punten meer hadden dan de set ervoor. 

Man, man, man, wat zaten we er toen lekker in!!! Twee sets gewonnen!! Eindelijk!! 

Na al die eerdere wedstrijden waarbij het gewoon niet lukte om de puntjes te maken, gaat het eindelijk nu zo goed!!

De derde en de vierde set waren nog beter dan de eerste twee sets. Iedereen zat er heerlijk in en er werd steeds iets luider gejuicht en gezongen, ondanks dat natuurlijk niet uit volle borst kan. Beide sets waren voor Timios! De derde set werd met 25-14 gewonnen en de vierde set met 25-16. 4-0 OVERWINNING!!!!!!!! YESSSSSSSSS!!!

Nu lijkt het uiteraard alsof het winnen van deze wedstrijd van een leien dakje ging, maar dat was niet helemaal zo. We hebben er als team ontzettend hard voor moeten vechten, net zoals elke wedstrijd moesten we hier ook weer letterlijk vallen en opstaan. Gelukkig wisten we deze wedstrijd elkaar meer omhoog te helpen, waardoor de koppies allemaal omhoog stonden en gefocust waren op de winst. Dit was echt een hele leuke wedstrijd!!!

Inval-coaches, ontzettend bedankt voor het coachen naar deze overwinning. Zonder jullie tijdige time-outs (alleen voor wat water en druifjes) en super handige tips waar we de ballen moesten laten, had het vast niet zo goed gelopen. 

Echte coaches, jammer dat jullie dit moesten missen. Maar helaas! De volgende wedstrijd laten we ons weer van onze beste kant zien. 

Deze wedstrijdverslagen kan ik niet maken zonder de aantekeningen van onze coaches. Nu deze er niet waren, was het dan nog moeilijker om iets te schrijven dan normaal. Totdat er zondagavond iets heel bijzonders gebeurde… Onze nummer 1- fan stuurde een stukje tekst op wat ik kon gebruiken. Ontzettend lief en ontzettend fijn! Toen ik deze (voor jullie) mystery-guest vroeg om mij altijd te helpen en er een gedeelde taak van te maken, wist hij of zij niet snel genoeg te bedanken. Jammer, want het schrijftalent is duidelijk zichtbaar. 

Aanschouw…

De wedstrijd tegen NVC, het altijd lastige Nieuwegein, die niet doorging vanwege Corona, maar anders met 4-0 zou zijn gewonnen door Timios dames 2 door:

Prachtige passes van de jarige Kirstin.

Perfect op maat gegeven ups van Annemieke.

Snoeiharde smashes van Louise.

Keiharde services van Maaike.

Mooie rechtdoor geplaatste ballen van Ilse op buiten.

Goed geplaatste ballen (met sprong) van Amber.

Sanne die alle prikballen van de tegenstander keurig wist te onderscheppen.

Keiharde killblocks van Renate.

Het super talent van meisjes A, Maartje.

Gejuich en enthousiaste support op de bank van de geblesseerde Miriam.

Een gedegen en zorgvuldig uitgekozen vervangend coach, omdat de eigen coaches schitterden in afwezigheid, vanwege een eigen afgelaste wedstrijd.

Oftewel, de lat ligt erg hoog voor de eerstkomende wedstrijd. Laten we maar hopen dat dit snel genoeg kan plaatsvinden, zodat we van dit fantasieverhaal waarheid kunnen maken <3.

*Wegens gebrek aan de wedstrijd, kon er helaas geen teamfie met mondkapjes gemaakt worden. Vandaar deze meme. Voor degenen die het niet snappen, lees het hardop voor. Dat hielp bij mij ook 😉