Gehavend Dames 1 biedt goed weerstand tegen de nummer 1

Na een 3 weken lange winterstop mochten de teams van Timios en Irene het gisteren tegen elkaar opnemen in Waddinxveen. Een wedstrijd waar in theorie niet veel op het spel stond, omdat Timios laatste en Irene eerste staat in de ranglijst van de promotieklasse C.

Timios kwam aan de start met slechts 7 speelsters, waarvan 6 uit het eigen team. Inge Ganeff en Juul van Amstel zitten nog in het buitenland, Ellen van Bunningen was ziek en Cyanne Janmaat en Suzanne Blom zijn geblesseerd. Gelukkig wilde Joke Cok uit dames 2 de hoofdmacht graag komen versterken, waardoor in ieder geval nog 1 wisselspeelster inzetbaar was.

Bij Timios leek de echte drive om sets te winnen te ontbreken, de echte scherpte was er niet. Hierdoor maakte Timios het zichzelf veel moeilijker dan noodzakelijk in de eerste set. Die op het moment dat er even gas gegeven werd toch relatief makkelijk werd gewonnen (25-22).

In de tweede set speelde Timios prima mee, maar werd the eye of the tiger niet gevonden. Nu resulteerde dit na een 16-19 voorsprong in het verlies van de tweede set (21-25). De speelsters zelf zagen ook in dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en dat er meer afwisseling in de aanval gezocht moest worden.

In de de derde set gebeurde dit ook onder leiding van uitblinkster Lisanne Bos, die elke keer weer demonstreerde hoe de gaten in de verdediging benut konden worden. Zeker in de eindfase trok de rest van het team zich hier aan op en werd het een spannende strijd, die de Waddinxveners en Boskopers nipt verloren met 24-26.

In de laatste set werd gestreden tot een voorsprong van 15-13 waarna bij de Timianen het lampje uit ging. Ondanks time outs en wissels kreeg het team bal na bal om de oren en was de strijd over. Een teleurstellende 15-25 was hier het resultaat van.