Dames 2 houdt het spannend

Aspasia Dames 1 – Timios Dames 2

Vrijdag 6 april 2018

Tijd om op vrijdagavond te vertrekken richting Koudekerk. De Ridderhof in Koudekerk; de zaal waar je niet dood of levend gevonden wilt worden. Met wanden vol optische illusies, de tribune ongeveer binnen de lijnen van het veld, een holle, hoge ruimte waar herrie geen uitweg kent en de zaal waarin het schijnt dat ’s nachts de bussen naar binnen worden gereden om te overnachten. Tijdens de wedstrijd is het enige wat je daaraan nog herinnert de bus toeter die afgaat bij iedere time-out die voorbij is. Waar normaliter de temperatuur in de zaal rond het vriespunt ligt, was de situatie nu vrij tropisch. Eerlijk is eerlijk, dat is iets minder erg en we hadden het dus best wel getroffen.

 

Op volle sterkte, dat wil zeggen met 12 spelende speelsters, Steph en beide coaches, werd de wedstrijd iets te laat begonnen.

 

Potverdikkie wat is dat toch met ons de laatste weken. Ook nu konden we vanaf het begin niet overtuigen. Onze eerste 3 servicebeurten bestonden uit 1 foute service. Dat helpt maar voor één ding; achter de feiten aanlopen. Ook deze week was het foutenfestival aan Timioszijde. Onrust in de pass, weinig opties in de up en we kwamen niet tot scoren. Door te makkelijke oplosballen aan onze kant, was het voor de Koudekerkse dames een eitje om hun midden aanvalster aan te spelen. Laat dat nou net degene zijn die wij er maar niet onder kregen in de blokkering. Het was spannend, veel te spannend en met 24-26 bleef het eerste punt in Koudekerk.

 

De tweede set werd iets beter begonnen, maar wat met name maar niet beter werd was onze servicedruk. Ongelooflijk! Zo goed als wij het hele jaar kunnen serveren, zo slecht ging dat vandaag. Er was wel een lichte verbetering zichtbaar. Waar we in de eerste set maar liefst zeven keer fout serveerden, hadden we nu slechts vijf keer de bal net zo goed meteen terug kunnen rollen. Met 25-22 konden we deze set met enige moeite toch nog binnen harken.

 

De derde set. Eindelijk hadden we het licht gezien! Of eigenlijk, Annelies had het licht gezien. Annelies serveerde deze set maar liefst 13 keer! Het resulteerde in een set waarin álles lukte. Door de servicedruk kwam er een makkelijke bal terug naar onze kant, zorgvuldige pass, variatie in de aanval en veel directe punten. Met 25-13 waren we terug in de wedstrijd.

 

En dan moet je door… schijnt. We begonnen goed, een voorsprong van 7-2 op het telbord. Maar dan gaat het mis. Ineens was er onrust, paniek en stress aan onze zijde. Met name de communicatie liet te wensen over en dat maakte een nieuw foutenfestival. De wissels en time-outs konden hier net niet op tijd iets aan veranderen. We bogen een achterstand nog even om tot een voorsprong van 25-24, maar ook nu maakten wij de laatste punten van de set niet voor onszelf. Met 25-27 lieten we een tweede punt deze wedstrijd liggen en mochten we ons opnieuw opmaken voor een beslissende vijfde set.

 

Een set waarin de spanning er opnieuw al snel in zat. We wisselden met een voorsprong van 8-7 en daarna lukte het om deze voorsprong te behouden. Met een nipte 15-13 konden we voor het eerst dit jaar een vijfde set achter onze naam zetten. In de categorie drie keer is scheepsrecht. We zijn van plan de rest van dit jaar de vijfzetter niet meer nodig te hebben om te winnen.

 

De dames van Aspasia waren natuurlijk ook weer van de partij op onze foto met de scheidsrechter; SCHEIDSRECHTER BEDANKT! Een klein excuus van onze hoffotograaf Milan: “De meeste foto’s zijn precies hoe jullie die avond waren; niet scherp!”

 

De teamscrub had een glansrol deze week! Vrijdagavond waren de voorbereidingen voor het cadeau der cadeaus voor het 12.5 jarig huwelijk van onze coach Milan en zijn vrouw Rijnie. In het kader van “Liefde is… Samen Scrubben” werden zij door iedereen voorzien van een potje scrub. @Milan&Rijnie: Stel nou dat jullie nog scrub overhouden? Wij kennen wel een paar dames die hier volgend seizoen iets mee kunnen!

 

En dan de fijnste bijkomstigheid in Koudekerk? De hapjes! We hebben er bijna het hele jaar geduld voor moeten hebben, maar nu was het eindelijk weer tijd voor de beste schaal hapjes uit de regio. Klein feestje vandaag… De kleine van Steph die al flink aan het groeien is, krijgt er in november een vriendje of vriendinnetje bij!