Dames 2 laat opnieuw punt liggen

Timios Dames 2 – Kalinko Dames 4

Vrijdag 23 maart 2018

Kalinko; houder van de 11e plaats op de ranglijst. Hard op weg om te degraderen. Een tegenstander waar wij de uitwedstrijd met speels gemak van hadden gewonnen. Toen al 11e geplaatst en nu nog steeds. Voor ons, in de strijd om promotie, is het belangrijk, willen we, kunnen we, gaan we en moeten we eigenlijk gewoon vijf punten in de tas stoppen. Aangezien wij de laatste weken behoorlijk hard bezig zijn met het laten liggen van punten, was het deze wedstrijd zaak om dit negatieve ritme te onderbreken.

Milan had een jarige dochter en was afwezig en daarmee ontbreken deze week de vele foto’s als ondersteuning van de tekst. Joke zat vandaag ergens in het noorden van het land.

 

Al vanaf de eerste set zat de overtuiging er niet in. Kalinko vecht voor lijfsbehoud in de eerste klasse en wij… Wij lieten dat vooral gebeuren. Onnodig spannend, onnodig veel eigen fouten, ontzettend veel fouten in de service en geen overtuiging aan het net. Gelukkig (in de categorie ‘pfiieeuw’) wonnen we deze set op het nippertje met 26-24.

 

Je hoopt dan eigenlijk dat er sprake was van een soort eerste-set-syndroom. Maar nee… De tweede set was een soort gelijke weergave van de eerste. Opnieuw wisten wij niet onze stempel op deze set te drukken. Kalinko vocht voor ieder punt en vierde ook elk punt alsof ze kampioen werden. Wij daarentegen, stonden als individuen binnen de lijnen. Ons wekelijkse luidruchtige enthousiasme wat normaliter tot in Waddinxveen te horen is, haalde nog niet eens veld 2 en daarmee verliezen we onszelf. Ook deze set ging ‘gelukkig’ naar ons, met 25-23.

 

Eindelijk een set waarin alles makkelijker lijkt te gaan. Een soort derde-set-syndroom voor Kalinko. Eindelijk wat overtuiging in de service en aanval. Een gaatje geslagen en niet meer weggegeven. Met 25-17 was in ieder geval de overwinning binnen en moesten we de laatste set alleen nog maar even zakelijk winnen.

 

Maar nee… dat is natuurlijk niet zo makkelijk als het lijkt. Als je namelijk de derde set laat zien dat je beter bent, is het wel zo leuk om in de vierde set de boel weer lekker spannend te maken. Beginnen met een achterstand, terugkomen, een kleine voorsprong, weggeven en dan gelijk op tot het einde. Met 26-26 was het in lijn der verwachting dat wij zelf de laatste twee punten maakten. En dat deden we! Alleen dan wel voor Kalinko. Met 26-28 verloren we, geheel door eigen fouten, de laatste set en lieten we opnieuw een punt liggen.

 

Het was vandaag niet hoogstaand, maar gelukkig lag dat niet aan onze scheidsrechter. Iedereen is weer bereid gevonden om onze scheidsrechter in het zonnetje te zetten; SCHEIDSRECHTER BEDANKT!

 

De teamscrub is aanwezig, maar de foto onder de douche? Die laat nog even op zich wachten.