Dames 2 verliest bij RVV

RVV Dames 1 – Timios Dames 2

Zaterdag 17 maart 2018

RVV uit, het is inmiddels alweer bijna een maand geleden, maar het zit nog in ons geheugen als de dag van gisteren. Femke afwezig, Steph aanmoedigend, Juul erbij en Annemieke slechts half (liefst niet) inzetbaar door de nodige hoofdpijn. Beide coaches aanwezig en voorzien van wat extra (jong) publiek.

De start van de wedstrijd liep wat uit, aangezien een voorgaande wedstrijd zo nodig een vijfde set moest spelen. Hierdoor kon ons centercourt nog niet worden opgebouwd en wachtten wij rustig af in de kantine. Toen we eindelijk de zaal mochten betreden, bleek dit veel weg te hebben van de binnenplaats van een gevangenis en hoopten we vooral dat we het er hier levend vanaf zouden brengen.

 

Dat leek al in de eerste set niet helemaal vanzelf te gaan. De servicepass liep gesmeerd, maar dit resulteerde er niet in dat we aan het net tot scoren kwamen. De lange diagonaalspeelster uit Katwijk scoorde met name in onze lange diagonale hoek en dit kregen wij maar moeizaam onder controle. Echt slecht speelden wij niet, maar zij waren wel echt beter in deze set. Met 22-25 werd de eerste set verloren.

 

Het was zaak om in de tweede set de druk op RVV te verhogen, de pass goed te houden en zelf slimmer te scoren. Tja… en dan sta je in 0.3 seconden achter. Achter? JA… maar liefst 11-0 stonden we achter toen het tijd was voor een tweetal wissels. Het werd nog 12-0, maar daarna gingen we zelf toch ook maar meedoen. We kwamen weer beter in het spel, druk in de service en aan het net werd gescoord. Natuurlijk voelen jullie hem aankomen. De 12-0 achterstand was te groot en de set werd verloren met 19-25.

 

In de derde set waren wij aan de beurt. We waren intussen alweer een beetje terug in ons spel gekomen en brachten daarmee de spanning terug in de wedstrijd. Een spannende set, waarin de stand gelijk op bleef gaan, de wissels en time-outs je aan beide kanten om de oren vlogen en waar iedereen gebrand was om te winnen. Tot 20-21 hebben wij vooral steeds 1 puntje achter gestaan, maar daarna vlogen we erop en erover. Met 25-22 stonden ook wij op het formulier.

 

Eindelijk overtuiging. Het was 3 sets zoeken, maar in de vierde set liep alles op rolletjes. De Katwijkse dames waren kwijt, wat wij zojuist gevonden hadden. Onze servicedruk maakte met name het verschil en de 6 wissels van RVV konden daar geen verandering in brengen. Met 25-14 was de set zo voorbij en mochten we ons opmaken voor een vijfde set.

 

Wellicht dat het tactiek is, maar de verlichting in de zaal vond vier sets wel genoeg. Het duurde even voor het lichtknopje weer was gevonden en we klaar waren voor de laatste set.

De set waarin wij vrij snel achter de feiten aan liepen. Dat ene moment in de wedstrijd dat de spelverdeling de bal door de handen op het voorhoofd ziet landen, een passje net te scherp en een service in het net. Dit is ook het moment dat de scheidsrechter het wéér niet door heeft als onze coach een time-out wil aanvragen en hierover een klein beetje gedoe ontstaat. (Klein beetje. Lees: De time-out moest opnieuw worden aangevraagd, terwijl alles eigenlijk al gezegd was.) Er werd gewisseld met een 4-8 achterstand en dit hebben we nergens meer goed kunnen maken. Met 11-15 werd de laatste set, en daarmee de wedstrijd, verloren.

 

Een 3-2 verlies in deze fase van de competitie komt hard aan, maar de schade is nog enigszins beperkt. We bezetten nog steeds de tweede plaats op de ranglijst en hopen deze de komende weken te behouden. De Katwijkse dames hebben dit keer allemaal meegewerkt aan het bedanken van de scheidsrechter; SCHEIDSRECHTER BEDANKT!

 

De teamscrub schittert ook deze week nog even van afwezigheid.