Terecht puntverlies voor Dames 2

Timios Dames 2 – Inter Rijswijk Dames 3

Vrijdag 9 maart 2018

Uit in Rijswijk wonnen we met 3-1. We hadden die dag grote moeite met het spel van de Rijswijkse dames en dit ging dan ook niet helemaal vanzelf. Uiteraard maakt dit de drang om in eigen huis geen punten te laten liggen alleen maar groter.

Maaike door een voetblessure enkel aanwezig om te zingen. Steph nog steeds zwanger en dus nog steeds alleen beschikbaar om te zingen. Femke in het blauw om mee te spelen!

 

Ongelooflijk maar waar, maar na een paar punten was duidelijk dat het opnieuw geen makkie ging worden tegen de dames uit Rijswijk. Halverwege leken we even een gaatje van 4 punten geslagen te hebben, maar met een time-out en het grootste gemak bracht Rijswijk de stand terug gelijk. Tot 25-25 bleef het stuivertje wisselen, maar onzorgvuldigheid aan onze kant veroorzaakte het verlies van de eerste set. Met 25-27 werd het harde(re) werken van Inter Rijswijk beloond.

 

Een ander zestal mocht het in de tweede set proberen. Dit keer werd vanaf het begin gevolleybald, was er meer druk in de service en kreeg onze blokkering de boel beter onder controle. Met 12-6 was een gat geslagen en deze werd niet meer weggegeven. Met 25-19 bleef de set in eigen huis.

 

In de derde set veranderde ons spel niet en zo kwam opnieuw al snel een voorsprong van 8 punten op het bord. De dames van Inter Rijswijk waren echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. We kregen nog even een serviceserie van 8 punten om onze oren en daarmee werd het einde van de set nog spannend. Dit keer wisten we ons koppie er wel bij te houden en lieten we ons niet van de wijs brengen door coach Mario uit Rijswijk. Hoe hard hij ook schreeuwde, hoe hoog hij ook sprong, hoe wild hij ook stond te zwaaien met zijn armen… Met 25-22 ging ook deze set met ons mee in de tas.

 

Respect voor de dames van Inter Rijswijk, want ook deze set ging het lang gelijk op. Serviceseries van ons sloegen een gat, een serviceserie van hun dichtte dat gat zorgvuldig. Bij 19-18 vonden onze coaches het tijd voor een time-out en daarna werd het een makkie. Joke had er schoon genoeg van en besloot de wedstrijd verder alleen te spelen. Met 25-18 werd ook de laatste set gewonnen.

 

Het harde werken van de Rijswijkse dames is beloond en ze hebben daarmee terecht een punt van ons afgesnoept. Uiteraard waren de dames ook nu weer bereid om de scheidsrechter in het zonnetje te zetten. Het zonnetje wat deze week last-minute nog opnieuw is gemaakt, aangezien de oude zon nog ligt te shinen in Gouda. Onze eigen scheidsrechter vond het echter zelf niet nodig om mee op de foto te gaan. Zonde, maar niet minder bedankt voor het fluiten; SCHEIDSRECHTER BEDANKT!

 

De teamscrub heeft de foto om ongelooflijk heftige reden niet gehaald… HET IS OP!!! Autsj… Gelukkig staat er binnenkort wel een bezoekje aan het Elysium gepland, dus niet getreurd… Voor het eind van het seizoen hebben we een nieuwe.

 

Volgende week spelen we één van de belangrijkste wedstrijden van het einde van deze competitie. RVV uit. Het team wat in onze ogen de beste tegenstander was tot nu toe. (Uiteraard is deze wedstrijd inmiddels al lang gespeeld, maar het wedstrijdverslag volgt later…)