Timios H1 krijgt zijn spel niet op orde in Veenendaal

VCV H2 uit Veenendaal is voor Timios H1 het verste team om  naar af te reizen. Zeterdag 8 december was het aan het team uit Waddinxveen en Boskoop de taak zo veel mogelijk punten binnen te halen in Veenendaal. VCV H2 staat in de middenmoot van de Promotieklasse en dan moeten er mogelijkheden zijn voor Timios.

In de eerste set gaat Timios voortvarend van start. De lange rally’s worden gewonnen en VCV begint in eigen huis wat onwennig aan de wedstrijd. Tot halverwege de set blijft Timios dan ook een aantal punten voorsprong houden op VCV. Dan voert VCV echter de servicedruk op en begint de standvastigheid bij Timios te wankelen. De passers krijgen geen goede grip op de services waardoor VCV het initiatief overneemt en de eerste set met 25-22 naar zich toetrekt.

In de tweede set blijft het kwakkelen met de passing bij Timios. Ook de eigen servicedruk valt weg en het aantal eigen fouten neemt toe. Een slechte combinatie die er dan ook voor zorgt dat VCV een grote voorsprong kan nemen. De verschillende wissels hebben niet het gewenste resultaat waardoor ook de tweede set naar VCV gaat (25-17).

De derde set laat Timios zien waar ze voor zijn gekomen. Martien Grootendorst begint de set met een goede servicereeks waardoor VCV onder grote druk komt te staan. Alles wat in de eerste 2 sets bij VCV als vanzelf ging, lukte in de derde set helemaal niet meer. Timios maakt er gretig gebruik van en komt weer helemaal in het spel. Even lijkt het erop dat de tegenstander zelfs onder de 10 punten gehouden kan worden maar dat lukt net niet. Met 13-25 wint Timios  met overmacht de derde set en prepareert zich om dit ook in de vierde set te laten zien.

De set wordt gestart met een kleine voorsprong maar VCV blijft goed bij. Dan ontwikkeld zich het beeld wat ook in de eerste set zichtbaar werd. De goede passing valt weer weg waardoor Timios niet meer goed aan scoren toekomt. De druk van de middenaanvallers is er dan niet meer en de buitenaanvallers krijgen te kampen met goede blokkeringen van VCV. Met 25-17 gaat ook de vierde set verloren waardoor Timios genoegen moet nemen met 1 puntje uit Veenendaal.