Timios Heren 1 niet opgewassen tegen Majella

Vrijdagavond 14 december speelde Timios H1 zijn derde uitwedstrijd op rij, deze keer in Sporthal De Galgenwaard in Utrecht tegen het eerste herenteam van Majella. De grote hoge sporthal in Utrecht is voor veel teams een lastige hal om in te spelen. Voor de mannen van Timios wel belangrijk om toch alles op alles te zetten zoveel mogelijk sets binnen te halen om niet in de degradatiezone van de Promotieklasse te komen.

Timios begint de wedstrijd wat onwennig. Majella staat in de middenmoot en laat zien te beschikken over een paar pittige aanvallers. De aanvallen die van de diagonaalaanvaller komen zijn het meest succesvol. Timios lijkt daar geen grip op te kunnen krijgen. Voordat iedereen echt goed in de wedstrijd zit is de eerste set eigenlijk al gespeeld. Met 25-14 haalt Majella de set binnen en laat Timios weinig hoop voor de rest van de wedstrijd.

In de tweede set weet Timios beter aan te haken bij Majella. Gedurende de hele set loopt Timios echter wel een paar punten achter op Majella maar laat het team niet verder uitlopen. Doordat Timios de middenaanval beter weet te vinden wordt er makkelijker gescoord. Ook de blokkering begint beter te lopen. Aan het einde van de set kruipt Timios steeds dichter naar Majella en weet ook gelijk te komen op 24-24. Hierna volgt een ongemeen spannende eindfase van de set. Beide teams strijden hard om de tweede set binnen te halen. Beide teams pakken beurtelings setpunt. Op 30-30 is het verschil nog steeds niet gemaakt. Een aantal keren krijgt Timios de gelegenheid de set naar zich toe te trekken maar Majella blijkt met name verdedigend enorm sterk te zijn. Uiteindelijk is het toch Majella wat de set met 37-35 (!) naar zich toetrekt.

Timios zit niet bij de pakken neer maar na de spannende eindstrijd in de tweede set is het lastig de focus op het spelletje weer goed te krijgen. Ook in deze set heeft Majella het initiatief. Beide teams laten vaak spectaculaire reddingen zien waardoor er soms lange rally’s ontstaan. Majella is het sterkste in het afmaken van die rally’s en weet daardoor ook de derde set te winnen (25-19).

De laatste set laat een soortgelijk beeld zien. Timios weet de Utrechtenaren behoorlijk bij te benen maar heeft niet de macht om het initiatief te nemen in de set. Ook de vierde set gaat daardoor verloren en moet Timios zonder punten huiswaarts keren. Het team zakt hierdoor weer een plaatsje op de ranglijst en snakt ernaar weer een wedstrijd voor eigen publiek te spelen. Voordat het zover is (11 januari) speelt het team zijn laatste wedstrijd van het jaar vrijdag 21 december in Maarsen.