Timios Dames 1 verrast topper DOS

Zaterdagmiddag 9 februari stond er een zware wedstrijd op het programma van Timios dames 1. De tegenstander Dos dames 2 staat in de top 2 van de competitie en won hun thuiswedstrijd ruimschoots met 3-1 van de Waddinxveense dames. Met gezonde spanning begonnen de dames aan de wedstrijd.

Timios zat er direct goed in, de sfeer was goed en dit was te zien in het spel. Alle afspraken klopten, en iedereen stond op de goede plek. Er werd goed geserveerd en met veel directe punten ging de eerste set overtuigend met 25-20 naar Timios. Dit was duidelijk niet de tegenstand waar DOS rekening mee had gehouden. Er moest een tandje bij.

Dat gebeurde zeker in de 2e set, Het verschil werd al snel gemaakt door één lastige servicebeurt. Ook bij een goede pass lukte het niet om de bal bij DOS op de grond te krijgen. De set ging met 14-25 naar Dos D2. Derde set. Timios mocht weer aan de winnende kant beginnen. Trainer en coach Jan Zaal zorgde voor afwisseling en versterking vanaf de kant. Een goeie servicebeurt en sterke aanval van invalster Juul van Amstel zorgde voor de winst in de 3e set: 25-18.

Helaas hebben de dames verzuimd het af te maken in de 4e set. Deze was rommelig en te veel onnodige fouten. De set ging met 16-25 ruimschoots naar DOS. Er was een beslissende 5e set nodig, wat vooraf gezien de posities op de ranglijst niet was verwacht. Er werd flink strijd geleverd, en de punten liepen gelijk op. Uiteindelijk trok DOS aan het langste eind met winst van 13-15. Dos verliest 2 punten in Waddinxveen, die mogelijk cruciaal zijn voor hun promotiekansen. Timios kijkt terug op een goeie wedstrijd en neemt deze sfeer mee naar de komende uitwedstrijd tegen de huidige nummer 1, VTC Woerden.