Winst in eigen huis voor Dames 1

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Timios D1 (eindelijk) weer in hun thuiszaal in Waddinxveen spelen, tegen Kalinko D4. De uitwedstrijd in Scheveningen was onnodig met 4-0 verloren gegaan, waardoor de dames er nog meer zin in hebben om een paar setjes binnen te halen.

Hoewel de dames van Kalinko pas laat in de zaal verschenen, begonnen zij toch sterker aan de wedstrijd. In de eerste set moest Timios behoorlijk inkomen. De pass was goed, maar het scoren lukte nog niet helemaal. Ook de service was nog onvoldoende om Kalinko onder druk te zetten. De eerste set verloor Timios dan ook met 17-25. 
In de tweede set gingen de dames van Timios er weer met volle moed tegenaan. Er kwamen lange en spannende rally’s. De pass lag lekker. Jitske Uitenbroek, net terug van vakantie en normaal gesproken middenaanvalster, verving af en toe Kim van Nes om haar te ontlasten. Zij kon goede setjes geven en de bal werd er ingehakt. Door betere services kon Kalinko minder tot scoren komen terwijl Timios juist alle hoeken van het veld wist te vinden. Einde van de set kwamen de dames van Timios na een goede serviceserie van Rianne Nap op 24-23 te staan. Helaas ging het punt naar de dames van Kalinko en werd het nog even heel spannend. Gelukkig wist Timios de tweede set binnen te halen met een stand van 27-25.

De derde set was al even spannend, met net zo lange rally’s als de tweede set. Het was niet makkelijk en de dames van Kalinko boden erg veel tegenstand. Zij hadden een goede en lange middenaanvalster die de ballen hard naar beneden sloeg, maar ook daar hadden de dames van Timios een antwoord op. Met lef in de service, variatie in de aanval – af en toe een prikbal naast de hard geslagen ballen – haalde Timios D1 ook de derde set binnen met een stand van 27-25.

Na de smaak te pakken te hebben van de twee gewonnen sets gingen de dames nog even door. De vierde set begon met een achterstand, dit wisten ze in te halen. Met Jitske weer op het midden in de vierde set, en Isolde Salters-van Soest als vervangende setupper werd ook de vierde set binnen gehaald door de dames van Timios. Dit keer met een stand van 25-23.

De dames waren erg blij met deze overwinning en hebben weer heel veel zin in de volgende wedstrijd.
Maandag 28 januari strijden zij in de kwartfinale van de beker, en wel tegen hun eigen vereniging: Timios dames 2, uit in de Plataan!