Timios laat winst ontglippen tegen Taurus

In de eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen moest Timios H1 het opnemen tegen Taurus H3 uit Houten. Taurus, één positie hoger op de ranglijst dan Timios, was in de uitwedstrijd met 3-1 te sterk geweest voor Timios maar thuis zijn er altijd goede mogelijkheden.

In de eerste set komt Timios moeizaam uit de startblokken maar weet halverwege de set toch gelijk op te komen met Taurus. Timios maakt teveel servicefouten en is soms slordig in de afwerking van korte ballen die in het net belanden. Taurus lijkt daardoor aan het langste eind te trekken en komt op 21-23 voor. Timios houdt de concentratie vast en weet op 24-24 naast Taurus te komen om vervolgens de set verrassend naar zich toe te trekken met 26-24.

In de tweede set is Taurus nog niet bekomen van de tegenvaller van de eerste set en staat al snel 6 punten achter op Timios. Robbert van Dijk maakt een lange serviceserie waardoor de tweede set al vroeg wordt veiliggesteld. Een walk-over voor Timios lijkt in de maak als de set gewonnen wordt met 25-13.

Taurus stelt in de derde set echter orde op zaken. De servicedruk wordt opgevoerd en de verdediging staat beter. Timios lijkt de concentratie uit de eerste twee sets wat kwijt te zijn en gaat slordig om met de kansen die er zijn om het Taurus moeilijk te maken. De dubbele wissels die werden ingezet om meer aanvalskracht aan het net te krijgen hebben niet het gewenste effect waardoor Taurus de set wint met 20-25.

De vierde set laat geen ander beeld zien dan de derde. Het is Taurus die het initiatief heeft en Timios kan maar moeizaam aanhaken. Vanaf het eerste punt maakt Taurus de punten makkelijker dan Timios. De blokkering van Timios is in de meeste wedstrijden en wapen maar keer op keer vallen de ballen buiten de lijnen na de blokkering. Taurus trekt met 18-25 de setstand gelijk naar 2-2 waardoor er een vijfde set aan te pas moet komen om de beslissing in de strijd te brengen.

Timios start de vijfde set sterk maar Taurus laat zich niet meer intimideren en blijft met name via de diagonale aanval makkelijk scoren. Timios krijgt de ballen niet meer zo makkelijk tegen de grond. Door de servicedruk van Taurus krijgt Timios de passing niet op orde waardoor de middenaanvallers slecht aangespeeld kunnen worden. Met 12-15 verliest Timios ook de vijfde set. Een zuur verlies als de winst na 2-0 voorsprong zo uit handen wordt gegeven.