Jeugd 2020-2021

Volleybalvereniging Timios beschikt momenteel over 3 meisjesteams en 2 jongens-mix teams:

  • Meisjes A1: 1e klasse
  • Meisjes C1: 1e klasse
  • Jongens A1: 1e klasse
  • Jongens C1-mix: 1e klasse

Teamindeling voor 2 periodes

De Jeugd & Technische Commissie maakt ruim voor de start van het zaalvolleybalseizoen, vaak al in mei/juni, een teamindeling voor alle jeugdspelers. Deze indeling is voor de 1e periode van het seizoen, die loopt van september t/m december (wintercompetitie). Om een goede teamindeling te maken, wordt gekeken naar de leeftijd en vaardigheden van elk individueel jeugdlid. Indien mogelijk wordt er ook gesproken met (oud)trainers, gekeken naar afgelopen jaren en eventuele andere persoonlijke wensen.

Vanaf eind november gaat de Jeugd & Technische Commissie opnieuw aan de slag om te kijken of iedereen nog wel op zijn/haar plek zit. Er wordt niet alleen met trainers gesproken, maar ook gaan de commissieleden bij trainingen en wedstrijden kijken om een goed beeld te vormen. Hieruit vormt zich de teamindeling voor de 2e periode (voorjaarscompetitie) die loopt t/m april.

Na de zaalcompetitie kunnen alle leden van Timios vanaf april t/m augustus gebruik maken van de beachvolleybalvelden in Waddinxveen. Voor de jeugd worden er elk jaar enkele trainingen op het zand georganiseerd.

Trainen

Het liefste zien we dat alle jeugdteams worden getraind door een hoofd- en een hulptrainer, maar dat is niet in alle gevallen mogelijk. Wel zijn alle trainers van Timios erg enthousiast en proberen ze de jeugdleden iedere week op hun eigen niveau afwisselende oefeningen te laten doen. Hierbij staat plezier in het volleybalspel centraal.

Er wordt 1 per week 1,5 uur getraind. Daarnaast is het voor bepaalde jeugdspelers ook mogelijk om bij andere (jeugd- of senioren) teams mee te trainen. De trainingen van Timios vinden plaats in sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen en sporthal De Plataan in Boskoop. In de reguliere schoolvakanties wordt er niet getraind.

Wedstrijden

Meisjes A1 spelen hun competitiewedstrijden thuis in Boskoop op vrijdagavond. De andere jeugdteams spelen de thuiswedstrijden op zaterdagmiddag in Waddinxveen.

Voor het spelen van wedstrijden heb je een tenue van Timios nodig. Deze bestaat uit:

  • Zaalsportschoenen
  • Donkerblauwe of zwarte korte broek
  • Timios wedstrijdshirt  (te bestellen via Volleybaldirect.nl)
  • Evt. kniebeschermers