Mini’s 2022-2023

Training van de mini’s is op maandagavond van 18.30 tot 20.00 uur in Boskoop.

Op dit moment trainen en spelen er zo’n 25 mini’s bij Timios. Mini’s zijn kinderen van ongeveer 6-12 jaar. Zij spelen op een klein veld met 3 of 4 kinderen en doorlopen een 6-tal niveaus. Na het doorlopen van deze niveaus zijn de kinderen in principe klaar om de stap naar de jeugd, en dus een groter veld, te maken.

Hieronder de 6 niveaus van het Cool Moves Volley (CMV):

  1. Vangen, gooien en bewegen
  2. Onderhands opslaan
  3. Onderarms spelen
  4. Tweede bal verplicht vanuit een vloeiende vanggooi beweging spelen
  5. Streef naar 3x spelen
  6. Bovenhandse opslag, smash/push

Trainen en wedstrijdjes spelen

De mini’s van Timios starten met trainen wanneer de basisscholen weer beginnen. Ze trainen 1,5 uur per week. Dit jaar is dat op de maandag- en donderdagavond van 18.00-19.30 uur in Waddinxveen (sportzaal De Groenswaard) onder leiding van Mark van Yperen, Milan Merkus en Rens de Rooij. Zij worden bijgestaan door meerdere enthousiaste jeugdleden.

Veel bewegen, veel balcontact en nog meer plezier zijn de belangrijkste pijlers bij het minivolleybal van Timios.

In september/oktober vormt de Jeugd & Technische Commissie de miniteams per niveau en kunnen de kinderen deelnemen aan minitoernooien in de regio. Vaak is dat 1 of 2x per maand, bijna altijd op de zaterdagochtend. Tijdens zo’n toernooi worden er 3 wedstrijdjes tegen andere verenigingen gespeeld van elk 20 minuten. Ook bij Timios organiseren we minitoernooien. 

Voor het spelen van wedstrijden heb je een tenue van Timios nodig. Deze bestaat uit: