Mini’s 2017-2018

Op dit moment trainen en spelen er zo’n 12 mini’s bij Timios. Mini’s zijn kinderen van ongeveer 6-12 jaar. Zij spelen op een klein veld met 3 of 4 kinderen en doorlopen een 6-tal niveaus. Na het doorlopen van deze niveaus zijn de kinderen in principe klaar om de stap naar de jeugd, en dus een groter veld te maken.

Hieronder de 6 niveaus van het Cool Moves Volley (CMV):

  1. Vangen, gooien en bewegen
  2. Onderhands opslaan
  3. Onderarms spelen
  4. Tweede bal verplicht vanuit een vloeiende vanggooi beweging spelen
  5. Streef naar 3x spelen
  6. Bovenhandse opslag, smash/push

 

Trainen en wedstrijdjes spelen

De mini’s van Timios starten met trainen wanneer de basisscholen weer beginnen. Ze trainen 1x 1 uur per week. Dit jaar is dat op de maandagavond van 18.30-19.30 uur in Boskoop (sporthal De Plataan) onder leiding van Rianne Nap. Zij wordt bijgestaan door meerdere enthousiaste jeugdleden. Veel bewegen, veel balcontact en nog meer plezier zijn de belangrijkste pijlers bij het minivolleybal van Timios.

In september/oktober vormt de Jeugdcommissie de miniteams per niveau en kunnen de kinderen deelnemen aan minitoernooien in de regio. Vaak is dat 1 of 2x per maand, bijna altijd op de zaterdagochtend. Tijdens zo’n toernooi worden er 3 wedstrijdjes tegen andere verenigingen gespeeld van elk 20 minuten. Ook bij Timios organiseren we minitoernooien. Deze vinden plaats in sporthal De Plataan in Boskoop.

Voor het spelen van wedstrijden heb je een tenue van Timios nodig. Deze bestaat uit:

 

Hieronder de teamfoto’s van de mini’s van Timios!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *