Lid worden als minispeler

Lijkt het je leuk om te volleyballen? Bij Timios kan iedereen terecht; van jong tot oud, van mini tot senior!

Mini’s
Voor de allerkleinsten hebben we een aangepaste training op een klein veldje volgens het Cool Moves Volleyprincipe. Dit 6 stappen plan is o.a. bedacht door de Nederlandse Volleybal Bond en leert jonge kinderen van ongeveer 6-12 jaar op een actieve en dynamische manier de belangrijkste aspecten van het volleybalspelletje. Zo leer je tijdens de verschillende niveaus die je doorloopt (6 in totaal) hoe je moet gooien, vangen en bewegen. Net zo lang totdat je de bal ook echt onderhands en bovenhands kunt spelen, je een goede serviceopslag hebt en zelfs al een beetje weet hoe je moet blokken en smashen!
De spelregels in Cool Moves Volley beginnen dus makkelijk en worden bij elk niveau een beetje moeilijker. Als je begint met volleybal wordt er eerst gekeken naar je leeftijd. Maar het kan natuurlijk zijn dat je als 10-jarige bij een vereniging komt, maar nog niet op het niveau zit voor iemand van 10 jaar. In dat geval kun je eerst op een lager niveau beginnen en zo snel mogelijk doorstromen naar een hoger niveau. Goed je best doen dus! Ook kan het andersom zijn, want als je heel goed bent maar nog niet zo oud dan kun je toch een niveau hoger worden ingedeeld.

Jeugd & Senioren
Voor de kinderen van 12-13 jaar is er de C-jeugd, waarin je in een groter veld leert samenspelen met 6 spelers. Bij de B-jeugd spelen jongens en meisjes van 14-15 jaar in een veld dat net zo groot is als bij de senioren en bij de A-jeugd kun je je systeemspel verbeteren, zodat je na je 17e naar een seniorenteam kunt gaan.
Seniorenvolleybal is een ander woord voor volleybal voor volwassenen. Die spelen natuurlijk met een hoger net en op een groot veld, maar voor de rest doen ze niet zoveel anders dan de CMV-volleyballers op niveau 6.
Er zijn in Nederland ongeveer 600.000 volwassenen die volleyballen. Daarmee is volleybal een van de grootste zaalsporten van Nederland en na voetbal zelfs de grootste teamsport.

Trainen en wedstrijden spelen
Als je voor het eerst gaat volleyballen, moet je natuurlijk goed weten wat de spelregels zijn en hoe het spelletje gaat. Tijdens de training leer je dat.
De mini’s trainen bij Timios 1x in de week, net als de meeste jeugdteams. Maar soms is er ook de mogelijkheid om aan een extra (talenten)training mee te doen, of om af en toe bij de senioren mee te trainen (dan moet je natuurlijk wel wat groter zijn en bijvoorbeeld al in de A-jeugd spelen).
Naast het trainen speel je zo snel als het kan ook wedstrijden.
De mini’s hebben gemiddeld 2x in de maand een toernooi, waarbij ze meerdere wedstrijdjes op een dagdeel spelen. Dit kan in onze eigen zaal zijn, maar ook in een zaal in de omgeving van Waddinxveen/Boskoop. We hopen dan ook altijd op enthousiaste ouders die kunnen rijden, zodat de spelertjes en hun trainer/coach op de juiste plek gebracht kunnen worden.
De jeugdspelers komen uit in de reguliere competitie, waarbij ze vaak op de (vroege) vrijdagavond of de zaterdag (-ochtend of -middag) een wedstrijd spelen. Sommige jeugdteams zijn ook ingedeeld voor de bekercompetitie en spelen dus nog extra wedstrijden. Ook hier vragen we van de ouders een actieve bijdrage in het rijden en/of coachen.

Onze sportzalen
Alle thuiswedstrijden van Timios worden in het seizoen 2012-2013 gespeeld op de vrijdagavond in sporthal de Plataan in Boskoop en op zaterdag in zowel de Plataan in Boskoop, als in sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen. In beide zalen zijn kleedkamers en douchefaciliteiten aanwezig. Ook hebben allebei de zalen een gezellige kantine/bar, waar een hapje en drankje genuttigd kan worden.

Niet alleen maar volleyballen
Met het meedoen aan een teamsport leer je samen te werken, te delen en ben je ook nog eens actief bezig. Maar naast het trainen en spelen van wedstrijden doen we bij Timios nog veel meer.
We beginnen het seizoen in augustus/september vaak met een gezellig toernooi waar jong en oud aan mee kan doen. En als het weer het toe laat eindigen we met een lekkere barbecue.
Onze Jeugdcommissie (JC) probeert ook elk jaar weer verschillende dingen te organiseren, zoals een Kersttoernooi voor de basisscholen, het Ouder-Kindtoernooi voor de mini’s en de jeugd, diverse clinics, een kamp, een instuif, een uitstapje naar een A/B-league wedstrijd en een gezellige Einddag. Voor alle leden, jong en oud, is er de Nieuwjaarsborrel, zijn er de verschillende Timios dagen (waarop elk team op zaterdag na afloop van de wedstrijden gezellig kan blijven eten), een Themafeest en het Slotfeest.
Tijdens de zomerstop (dat is in de maanden juni-augustus) gaan spelers vaak met elkaar meedoen aan diverse beach-volleybaltoernooien. Timios beschikt sinds de zomer van 2012 over 3 eigen beachvolleybal velden. Hier worden in de zomer beachtrainingen en toernooien georganiseerd waar bij ook de jeugd de mogelijkheid krijgt om te trainen en spelen. Wil je hier meer over weten dan kan je op de hoofdpagina meer informatie vinden over Timios Beach.

Wil je het een keer proberen?
Ben je enthousiast geworden en wil je het zelf wel eens proberen? Dat kan!
Bij Timios mag je gratis 3x meetrainen, zodat je kunt kijken of het volleybalspel iets voor jou is. Vergeet vooral niet om je sportkleren aan te trekken (een t-shirt en een sportbroekje) én om sokken en goede zaalschoenen mee te nemen (liever niet met een zwarte zool). Lang haar moet in een staart zitten en oorbellen, ringen en andere sieraden moeten af. Je kunt in ieder geval beter je waardevolle spullen thuislaten; dat is veel veiliger! Ben je dat vergeten, geef de spulletjes dan in bewaring bij je trainer. Ook is het handig om een flesje water mee te nemen, want van al dat sporten kun je best dorst krijgen.
Natuurlijk mogen je ouders/verzorgers ook even blijven om te zien hoe leuk het is om te volleyballen. Misschien willen ze het zelf ook wel een keer proberen?

Ben je na die 3x meetrainen nog steeds enthousiast, dan kun je hier op de site een inschrijfformulier downloaden. Vul het inschrijfformulier duidelijk in en stuur ‘m na ondertekening digitaal naar of (als je hem uit print) voor Waddinxveen: posten in de groene copybus in de hal naar de Point,  voor Boskoop afgeven aan de bar.

De mini’s trainen trouwens 1 uur per week en de jeugd traint vaak 1,5 uur. Wie waar en wanneer traint onder leiding van welke trainer(s) ligt in handen van de Technische Commissie (de TC). Zij maken elk jaar aan het einde van het seizoen een trainingsschema en dat wordt aan elk lid doorgegeven.

Mochten er na het lezen van deze informatie nog vragen zijn, dan kan er altijd contact opgenomen worden via .

Hopelijk tot snel!
De Jeugdcommissie van Timios

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *