4 Nations Volleyball Tournament in Amsterdam: alle toppers op 1 locatie

Investeren in talentvolle jeugd is investeren in de toekomst. Met deze gedachte wordt in de periode van 27 t/m 30 december 2012 het 4 Nations Volleyball Tournament voor jeugdteams (jongens) georganiseerd. De jeugdselectie van trainer/coach Ron Zwerver wordt in Amsterdam op de proef gesteld door de toptalenten van Frankrijk, Italië en Servië.

Met Servië als regerend Europees en Wereldkampioen, Frankrijk als 2e op het Europees Kampioen en winnaar van het 8-landentoernooi is de bezetting behoorlijk sterk. In vier dagen tijd gaan de volleyballers met elkaar de strijd om de toernooititel aan als voorbereiding op het EK Kwalificatietoernooi in januari 2013 in Turkije.

Voor de Nederlandse jeugdspelers, onder leiding van Ron Zwerver en Niels Plinck, staat er een belangrijke periode voor de deur, te beginnen met de kwalificatie voor het EK. Bij plaatsing volgt er een kwalificatie voor het WK en uiteindelijk gaat het team door voor de European Youth Olympic Festival in Utrecht. Hiervoor trainen deze mannen (leeftijd 16 t/m 18 jaar) vijf keer in de week, ‘s ochtends wordt er aan krachttraining gedaan en ‘s middags is het tijd voor baltraining. Dit alles is een grote investering om als topsporter door te kunnen breken.

In samenwerking met de Nieuw West Topsport Series, Sportcentrum Ookmeer en CTO Amsterdam wordt dit toernooi georganiseerd voor onze jonge talenten. Ook de gemeente Amsterdam, stadsdeel Nieuw West Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam verlenen medewerking aan dit toernooi.

De entree is gratis. Kom dus ook kijken naar het Oranje van de toekomst! Bekijk hier de trailer en meer informatie.

Met vriendelijke groet,
Frea ten Brink

NeVoBo