Timianen van JC1 gaan voor winst!

Op  de vroege ochtend van zaterdag 9 november, besloten we allereerst maar even met z’n allen wakker te worden met een lekker home-made ontbijtje (zie foto’s).  Na gezellig met elkaar te hebben gegeten (en hopen dat de ventjes nog van de grond af kwamen..) vertrokken we met de dienstdoende rijders naar Bodegraven.

Met een goed gevoel begonnen we aan de eerste set. Daarin merkte we dat we nog  niet helemaal wakker waren! Hadden we dan toch teveel gegeten? Gelukkig werden we na een halve set wakker, en wist iedereen weer wat er gedaan moest worden. Ondanks een kleine achterstand werd het alsnog een spannende set. Door het gebrek aan punten in de eerste helft, hebben we deze eerste set helaas verloren met een mooie stand van 26-24.

Helaas, maar we begonnen de tweede set gewoon opnieuw. ‘Motivatie’ en ‘willen’ waren hier de twee kernwoorden die tijdens de setwissel duidelijk werden gemaakt. En het verschil was duidelijk te merken! Er werd weer gegaan voor elke bal, en ook was er meer lol in het spelletje. De tweede en de derde set hadden eigenlijk het zelfde verhaal: Goed in 3-en gespeeld, de pass kwam goed aan bij de spelverdeler en de derde bal werd op de slimme plekjes bij VSTS in het veld neergelegd.
Voor beide sets resulteerde dit zich in mooie setstanden in ons voordeel: 14-25!

In de vierde set hebben we wat meer puntjes laten liggen, en werd er zelfs een voorsprong door de thuisspelers van VSTS genomen. Gelukkig hebben we de voorsprong weten weg te werken door een mooie reeks aan goed geplaatste serveerballen. Ook het feit dat VSTS minder goed stond te serveren was een voordeel. Aan het eind van de set kwamen ze nog terug met een paar puntjes, maar gelukkig hebben we ook de vierde set kunnen binnenhalen met 25-20 als set stand.

Uiteraard zijn we erg blij met dit resultaat! We hebben hard getraind de afgelopen tijd en alles wordt goed opgepakt door de spelers. We hopen deze stijgende lijn vast te houden, en werken er met elkaar voor om de tweede plek in de poule te blijven vasthouden.