Volle winst voor Jongens C1

Zaterdag 5 oktober stond een thuiswedstrijd tegen de jongens van VTC Woerden op het programma. De jongens hadden zich hier goed op voorbereid. Volgens één van de jongens moest het een makkie worden, aangezien VTC pas één set had gewonnen in twee wedstrijden. Kortom, dat kon bijna niet mis gaan…

De wedstrijd stond in het teken van enthousiasme en op elkaar ingespeeld raken. Het positiespel op C niveau is nog even wennen voor de oud minispelers. Op de training is nog niet getraind op de aanval, dus dat zou deze wedstrijd achterwege worden gelaten.

De eerste set werd goed begonnen. Er werd veel in drieën gespeeld en opnieuw viel op dat de jongens wel degelijk met rechte armen kunnen passen! De hele set kon een voorsprong worden vastgehouden, met als eindstand 25-19 op het bord.

Tijdens de tweede set keken de Timianen al snel tegen een achterstand aan. Door met name goede service van de jongens kon de achterstand worden weggewerkt, maar steeds namen de jongens van VTC weer een voorsprong van twee of drie punten. Tactische ballen van Sam op de drie meterlijn langs de zijlijn, zorgden voor een omslag in de set, welke uiteindelijk toch werd gewonnen met 25-23. “Dat was écht spannend!”, zoals de jongens zeiden toen ze de set binnenhaalden.

In de derde set en vierde set was het enthousiasme van Timios groot. Roald, die vlak voor de wedstrijd ineens even weg moest, kwam in de derde set weer terug en viel direct goed in! Hij mocht de laatste punten van deze set binnenslepen. Er werd veel in drieën gespeeld en opnieuw tactische derde ballen bezorgden de winst in beide sets. Met standen van 25-20 en 25-19 werden vier punten behaald.

Aankomende vrijdag staat de wedstrijd tegen Bevoc JC1 op het programma. Bevoc staat momenteel op de eerste plaats met acht punten uit twee wedstrijden. Winst in deze wedstrijd betekent dat wij de koppositie zullen overnemen. Dinsdag zal er dus hard getraind gaan worden!