LET OP!! Beachvolleybal trainers licentie verkrijgen? Dat kan op Timios Beach!!

Het plezier van het sporten in kwaliteitsvolle omstandigheden wordt door iedereen gewaardeerd. Sporters en ouders hechten terecht veel belang aan goed opgeleide en kwaliteitsvolle trainers en begeleiders. Er is echter een groot tekort aan trainers en coaches, zowel in aantal als in kwaliteit. Reden voor de Nevobo om samen met verenigingen en trainers te werken aan het verbeteren van de kwaliteit, werving en behoud van trainers en coaches. De Nevobo streeft ernaar iedere sporter een competente trainer/coach en iedere trainer een passende ontwikkeling te bieden.

Net als in de zaal kun je ook voor het beachvolleybal een trainerslicentie halen. Waarom zou je deze licentie halen vraag je jezelf misschien af.. Je geeft al trainingen en dat vind je prima gaan of je vindt de investering in tijd om je licentie te halen te lang.

Daarvoor is dit jaar iets nieuws!

Volg in deze lente/zomer de twee leuke en leerzame Train de Beach Trainer workshops en je kunt direct je beachvolleybal trainer licentie verkrijgen!

De licentie geeft aan dat je training volgens een bepaalde kwaliteitsstandaard kan geven. Ook geeft dit jouw beachvereniging of –school een goede indicatie op welk niveau er les kan worden gegeven. Uiteraard is een belangrijk onderdeel dat je je kan ontwikkelen in de workshops die je volgt en meer kennis op kan doen welke toe te passen zijn in jouw trainingen. Middels theorie en praktijk wordt de kennis van beachvolleybaltraining geven bijgebracht.

In voorgaande jaren diende je de BVT2 opleiding van vijf workshops te volgen om je diploma te halen. Hiermee haalde je automatisch je licentie. Dit jaar kun je middels het volgen van twee workshops van drie uur, waarin de kwaliteitseisen van de BVT2 opleiding zijn verwerkt, je licentie halen. Je haalt dan niet je diploma. Dit geldt mits je een zaal/CMV/zit VT2 opleiding hebt afgerond zodat je de basiskennis van training geven beheerst. Heb je nog geen basisopleiding (VT2) dan kun je in onderstaand schema zien wat je kan doen om de licentie te halen. Je haalt je licentie wanneer je het diploma op dit niveau hebt gehaald en met relevante bijscholing toon je aan dat deze ook voor andere disciplines geldt.

Op diverse locaties in de regio West worden Train de Beach Trainer workshops georganiseerd. Zowel trainers met als zonder diploma of licentie kunnen deze workshops kosteloos volgen! Het is niet verplicht om een licentie te halen, je kunt ook alleen deelnemen voor de inhoud van de workshops.

Je hebt Na het volgen van 2 TDBT workshops Wat moet je doen Kosten
Zaal/CMV/Zit VT2, VT3 licentie of hoger haal je je BVT2 licentie Je licentie wordt automatisch bijgeschreven. Om deze te behouden dien je een bepaald aantal licentiepunten in 4 jaar te halen door middel van het volgen van workshops en/of bijeenkomsten Geen
Geen licentie haal je niet direct de BVT2 licentie Denk je voldoende basiskennis t hebben? -> Intake gesprek aanvragen bij Scherp Volleybal om PvB’s (toetsen) van de opleiding BVT2 te halen.
OF
Denk je nog niet voldoende basiskennis te hebben? -> Een VT2 opleiding volgen (dit kan zaal/beach/cmv of zit VT2 zijn). Na het behalen van de VT2 licentie, heb je automatisch de BVT2 licentie gehaald, mits je binnen 1 jaar de opleiding afrond.
Intake voor direct PvB’s af te nemen
OF
VT2 opleidingMeer info bij Scherp Volleybal

Workshop locaties
Aanmelden voor de workshops verloopt via dit aanmeldingsformulier. Er is beperkt plek per locatie, dus meld je op tijd aan! Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de workshops.

Locatie Workshop 1 Workshop 2 Gegeven door
Amsterdam Geuzenveld –
BeeVeeStrand
ma 13 mei
19.30-21.30
ma 20 mei
19.30-21.30
Casper Groenhuijzen
Bilthoven – Irene Beach woe 15 mei
19.00-21.00
woe 22 mei
19.00-21.00
Rick Wiggers
Waddinxveen – Timios n.n.b. n.n.b. n.n.b.
Den Haag n.n.b. n.n.b. n.n.b.
Castricum – 2Beach zo 14 april
12.00-15.00
zo 21 april
12.00-15.00
Rick Wiggers

Mocht je meer willen weten over de workshops, neem dan contact op met Dorien Tenhaeff via of 06-51994728.