Geslaagd teamuitje Dames 2!

Na weeekenlange voorbereiding was het afgelopen vrijdag, 2 oktober 2015, dan ein-de-lijk zover! Het eerste teamuitje van Dames 2. Niiiiii-kaaaa!
Ik hoor jullie denken… voorbereiding? Ja… voorbereiding!
Allereerst het prikken van een datum. Dat was niet zomaar het prikken van een datum, maar het prikken van een datum met 8 vrouwen en 2 mannen… Succes! Week 1 (de week van 24 augustus) begonnen met nadenken en uiteindelijk pas een geschikte datum op 2 oktober.
Datum: check!

En dan… een programma. Annemieke wilde dit wel op zich nemen. Niet door de aanwezigheid van een geweldig organisatietalent of een overdosis aan energie en tijd, maar omdat zij een hekel heeft aan verrassingen. Dan maar de rest verrassen…
Datum: check!
Organisator: check!

Na dagenlang speuren op het internet hadden veel fantastische activiteiten de revue gepasseerd. Helaas gooiden de nodige wensen en behoeften van onze dames en heren roet in het eten. De ene activiteit te ver weg, de ander te laat, de volgende was een spel (en ja… er zijn er een aantal die niet zo’n fan zijn van spelletjes), weer iets anders te duur… ga zo maar door. Dan maar even goed nadenken over het doel. Kennismaken en plezier hebben. Oja… en eten! Heerlijk en oh zo belangrijk. Misschien dan toch maar gewoon een barbecue, zodat er ruimte genoeg is om elkaar te leren kennen. Goed idee. Besproken met Eric, en jawel… daar was ineens ook de locatie; bij Eric thuis.
Datum: check!
Organisator: check!
Locatie: check!

Een barbecue voldoet wel aan een deel van de eisen; namelijk plezier hebben en eten. Helaas valt dan nog te bezien in hoeverre wij elkaar veel beter zouden leren kennen. Op zoek dus naar een aanvullend programma onderdeel om ook dat doel van het teamuitje te bereiken.
Een kennismakingsspel. Uiteraard is een dergelijk spel gewoon te koop in de winkel, maar door gebrek aan inzicht in de vragen, besloten om het spel zelf te creëren.
Dat valt nog niet mee. Zes verschillende categorieën bedenken, vragen voor in de verschillende categorieën bedenken, uitprinten, op een leuk kleurtje papier plakken en lamineren. Flink geknutseld, maar dan heb je ook wat. Ongeveer 80 verschillende vragen voor alle leeftijden. De 18+ vragen zijn uiteraard netjes weggelaten. Om het spel compleet te maken, moest een rad worden gemaakt. Een rad met een pijl en zes gekleurde vlakken die de verschillende categorieën moesten voorstellen. Zelf gemaakt… oké, zelf gefunctioneerd als een soort aannemer die de taken netjes verdeelde en het proces nauwlettend in de gaten hield. Vriendlief en schoonvaderlief hebben het rad keurig netjes in elkaar gedraaid!
Datum: check!
Organisator: check!
Locatie: check!
Programma: check!

Nog even snel vlees besteld, recepten gezocht voor de nodige vitamientjes (in de vorm van groenten en fruit), boodschappen doen, een dag in de keuken om alles voor te bereiden, alvast de eerste lading eten en drinken op locatie bezorgen,  Linda kreeg nog even snel de vraag (lees: het bevel) om stoelen mee te nemen en dan… nog een nachtje slapen.
Datum: check!
Organisator: check!
Locatie: check!
Programma: check!
Laatste voorbereidingen: check!

Eindelijk 2 oktober. De laatste dag werken, maar eigenlijk zat iedereen al met zijn hoofd bij de avond. Zo snel mogelijk rondde iedereen de zaken af, om rond de klok van 19.00 uur aan te treden in de tuin van Huize Van Hees. Eric had het vuur in zijn super de luxe tuin-hout-kachel-kampvuur-apparaat, dus we zaten er warmpjes bij. De groentjes werden nog even aan een spies geregen, de sauzen uitgestald en de barbecue aangestoken. Etenstijd! Heerlijk gegeten, gedronken en gelachen. Nieuwe kwaliteiten van de dames ontdekt, hier en daar een zwakke plek leren kennen, maar bovenal… er zat een team! De mannen weigerden te barbecueën, dus het vlees werd zorgvuldig omgedraaid door de dames zelf. De een met een zaklamp op het vlees gericht, een ander met een bord in de handen en weer een ander een tang om het vlees te verplaatsen van het rooster naar het bord. Kortom, teamwork!

Na het eten werd begonnen aan het kennismakingsspel. Een hoop vragen werden beantwoord. Soms kwam er een voor de hand liggend antwoord, maar iedereen mocht aanvullende vragen stellen. Zo kwam niemand er helemaal makkelijk vanaf! Het meest voor de hand liggende antwoord kwam van een van de heren, wiens naam we uit privacy overwegingen niet zullen noemen. De vraag: ‘Geven of nemen?’
Nemen natuurlijk, dat zagen we meteen aankomen. Geen enkele moeite om op te staan van de stoel om vlees te draaien of het vuur flink op te stoken…
We hebben deze avond elkaar iets beter leren kennen, we hebben enorm gelachen en we hebben heerlijk gegeten. Kortom:
Datum: check!
Organisator: check!
Locatie: check!
Programma: check!
Laatste voorbereidingen: check!
Een geslaagd eerste teamuitje: check!

Check, check, dubbelcheck!
Het is weer tijd om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd van 9 oktober uit bij Kalinko. Hard trainen en ook in het spel, veel plezier maken! Wat hebben we het leuk met elkaar. Deze week gehoord dat ons team wordt aangevuld met twee nieuwe speelsters. Zij zullen zich binnenkort ook voorstellen op de site en natuurlijk zien wij hier een goede reden ontstaan voor een nieuw teamuitje!

Tot de volgende. Niiiiii-kaaaa!

 

IMG-20151003-WA0007 IMG-20151003-WA0009 IMG-20151003-WA0008 IMG-20151003-WA0010 20151002_202808

IMG-20151003-WA0011