Reporter Bernadette beschrijft Aspasia-Timios HS 3

Dit team heeft meer dan 300 jaar volleybalervaring, de verschillende verenigingen waar zij hebben gespeeld is niet meer op 1 hand te tellen, hun leeftijd varieert van 18 tot 71 en ze spelen zowel bij Aspasia als bij Timios (Boskoop). 2 jaar geleden hebben Aspasia en Timios hun handen in een geslagen. 2 verenigingen met een te kort aan mannen, tijd om samen te gaan ballen. Er werd een naam bedacht; Aspasia-Timios HS 3, er werd een speciaal wedstrijdshirt ontworpen met de kleuren van Aspasia én Timios en er werd besloten om het ene halfjaar de trainingen en wedstrijden in Koudekerk te spelen en het andere halfjaar zijn ze in Boskoop te vinden. Dat halfjaar is nu begonnen en om toch nog een beetje bij te blijven, tijd om met ze in gesprek te gaan.

Met zoveel volleybaljaren is er ook een heleboel te vertellen, zijn er nog ambities en doelen, wat zijn de verschillen tussen Timios en Aspasia en is het volleybal nog steeds makkelijk te combineren met het privéleven? Joan Remmerswaal (63) zegt op die laatste vraag “Iedereen heeft evenveel tijd, maar iedereen maakt ook zelf uit wat je met die tijd doet. Ik steek al 52 jaar o.a. tijd in volleybal!”
Jos van Lint speelt al meer dan een halve eeuw het spelletje “Na een aantal verenigingen te hebben gehad werd ik benaderd door Agon, daar leerde ik Ruud en Floor kennen, nu nog steeds mijn teamgenoten. Jaren in H1 mogen ballen op de middenpositie. Trainen met medicinballen, veel duikoefeningen. Tjonge, wat een trainers hebben we versleten. Cor kwam uit Alphen bij ons ballen en is nog steeds annex met ons, nu als trainer.” Cor de Koning (67) heeft zelf ook al meer dan 40 jaar volleybalervaring, maar heeft zelf het spel verlaten in 2012. Wel is hij nu betrokken als trainer bij dit team. “Wat dit team zo goed maakt, is de combinatie van alle spelers (jong en oud) waarbij de leeftijd geen issue is, men vangt elkaar op waar het nodig is. Ondanks dat de leeftijd van de spelers hoog is (sorry mannen, maar het is een feit), straalt men het fanatieke nog steeds uit. Dit zowel in de trainingen als in de wedstrijden. Geweldig om te zien.” Een trotse trainer spreekt hier dus. Ieder halfjaar zijn ze in een andere sporthal te vinden en dat vraagt ook wel wat aanpassingen, maar ze zijn blij dat dit kan. Floor Oskam zegt dan ook “Fijn dat we samen konden ballen met Aspasia, anders hadden wij oudjes moeten stoppen, we zijn nog veel te fanatiek en de combinatie is erg leuk. Boskopers passen wel bij Koudekerkers/Hazerswoudenaren ☺ . Nadeel het heen en weer rijden naar de training, we carpoolen.” Dat is een goede oplossing. Voorheen stonden Timios en Aspasia als concurrenten tegen elkaar “Het nu spelen met onze voormalige tegenstander Aspasia lijkt raar maar is het niet” zegt Jos. “Een logisch gevolg van onderbezetting van beide kanten maar de hang naar het spel maakte dat de deal snel tot stand is gekomen en wat mij betreft een prima zaak.” Maar er vergen nog meer aanpassingen. Op de vraag aan de Aspasianen wat ze nou het meeste missen als ze in Boskoop zijn is niet ‘de wedstrijden van H1 of D1’ is niet ‘het enthousiasme van de jeugd’ Nee, het is, hoe kan het ook anders, “Norbert”. Rob
van der Geest (62) zegt nog erbij “De kantine bij Timios is een aanfluiting. Het lijkt wel een bedrijfskantine, totaal geen gezelligheid.” Floor zegt daarop “Sinds de nieuwe sporthal de Plataan in Boskoop zijn wij er met Timios op vooruit gegaan, maar de kantine is daar drama, er is geen beheerder, je moet alles zelf regelen. Kantine Aspasia is veel gezelliger.” Ruud Goldstein (70) zegt nog “Bij Aspasia is er ook een vollere tribune bij de wedstrijden, maar… de rust tijdens de trainingen in Boskoop is ook wel fijn.” “Er is meer ruimte om de velden in de Plataan” zegt Rob “dat is een stuk prettiger” “Je moet er zelf wat van maken” zegt Ronald Werkman (50) “Tijdens de trainingen in de Plataan is er ook meer rust” zegt Peter Weijers (49). Maken de damesteams en Heren 1 dan te veel lawaai in de Ridderhof? Zij trainen tegelijk met H3. Volgend jaar zullen ze daar vast proberen rekening mee te houden nu ze dit hebben gelezen 😉 . Het spelen in een team is voor vele de motivatie om te volleyballen “Met een team strijden voor de overwinning, dat je genoeg kansen krijgt om een fout te herstellen” zegt Peter. “En de 6de set is altijd gezellig”. “Het is trouwens ook een goede stok achter de deur om altijd te gaan.” zegt Joan. “Als je niet gaat dupeer je je team”. Ruud zegt nog “en geen direct contact met tegenstander, dat is ook erg prettig bij volleybal”.

“Ambities op mijn leeftijd heb ik niet” zegt Floor. Ik wordt momenteel geconfronteerd met een knieblessure en bal op dit moment niet mee. Ben altijd spelverdeler geweest, maar vier jaar geleden ging dat niet meer vanwege pijn in mijn vingers. Ben noodgedwongen aanvaller geworden.” Het doel voor Ronald is dan ook “lekker blijven sporten.” Joan “en zoveel mogelijk wedstrijden winnen, want winnen willen we nog altijd”. Het doel van de trainer is dan ook “Voor dit team is spelvreugde behouden in wedstrijden en trainingen, het spelletje te kunnen blijven spelen.” Is het hoe ouder, hoe moeilijker te combineren? “Toen wij kinderen kregen en wij hoog speelden (promotieklasse), twee keer trainen in de week, stond het teambelang voorop” zegt Floor. “Zo zijn wij opgevoed ☺, een verjaardag van Oma….gewoon spelen/trainen. Het verschil met het heden is dat men niet zo team gebonden wil zijn en er ook nog andere sporten beoefend worden, iedereen heeft het druk. Combinatie met privé, no problem.” Peter zegt “Volleybal is vaak op een doordeweekse avond, dus je hoeft er je weekend niet voor op te offeren.” Deze mannen hopen nog vele jaren door te blijven ballen en natuurlijk wensen wij hun dat ook! Cor zegt “Ik vind de combinatie van de 2 verenigingen in dit team goed. Zonder deze combinatie zou men naar alle waarschijnlijkheid hebben moeten stoppen. Dat zou jammer zijn geweest” De trainer geeft ons nog een goede raad mee “In een wedstrijd is er geen fysiek contact met de tegenstander. Wil je winnen, dat moet je buiten je een goede techniek hebbende
om, slim kunnen spelen.”

Wil jij een wedstrijd zien van dit team? Kijk op Heren 4 – Volleybal Vereniging Timios en klik op de link onderaan voor de stand etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *