Flam Haarden Be Fair komend competitie seizoen

Aan het einde van afgelopen seizoen hadden we 2 gelukkige senioren kampioenteams:

Heren 2 werd overtuigend kampioen in de 3e klasse, dus het nieuwe seizoen kunnen zij in de 2e klasse hun kwaliteiten laten zien. In de 2eklasse werd dames 3 kampioen, zodat zij het volgend seizoen in de 1eklasse kunnen tonen wat ze (nog steeds) waard zijn.

Een mooie verdeling voor komend seizoen, waarin de dames vertegenwoordigd  zijn in de promotie- 1e-, 2e en 3e klasse en de heren in de 1e-, 2e– en 2 teams en de 5e klasse.

 

Onder leiding van Gerrit Bogaard, de enthousiaste nieuwe trainer, zullen de meiden van Dames 1 weer hun best gaan doen zich te handhaven in Promotieklasse B van Regio West. Door studie en verhuizing moeten ze helaas een paar vertrouwde krachten missen, maar er kunnen nog nieuwe speelsters (van buiten) bijkomen en met de ervaring van dames 2 en 3 in reserve, maken ze een goede kans!

In de vakantietijd, werd Flam Haarden/ Be Fair gebeld door de competitieleider, die nog een extra plaatsje aanbood in de dames 1e klasse. Omdat dames 2 op één puntje na die promotiekans naar de 1e klasse was misgelopen hebben we die aanbieding aangenomen en speelt dames 2 komend seizoen nu ook in de 1e klasse!

Voor 2 damesteams in de 1e klasse met niet op alle posities optimale bezetting zijn er echter wel een paar afspraken nodig. De Technische Commissie heeft na overleg voor de volgende uitgangspunten gekozen.

  • Dames 2 krijgt de opdracht zich te handhaven in de 1e klasse

  • Dames 3 wordt gevraagd ook optimaal te presteren, maar zal zich naar dames 2 supporting moeten opstellen en indien nodig, speelsters ter beschikking moeten stellen.

  • Beide trainers kunnen in overleg met elkaar (en zonodig de TC) de opstellingen voor de wedstrijden vaststellen.

  • Voor beide teams blijft overigens altijd gelden dat we op dit niveau bij FlamHaarden/BeFair zoveel mogelijk met het hele team met plezier volleyballen voor een optimaal resultaat.

Dames 4 heeft komend seizoen met “de andere” Hans (van Vark) een deskundige nieuwe trainer, die veel op de technische details let, en met Michael opnieuw als coach gaan zij weer voor goede prestaties in de 3eklasse.

De mogelijk toekomstige fusie met Agon, Boskoop, krijgt meer vorm, doordat nu ook de overige speelsters van dames 5, (helaas te weinig voor een zelfstandig team) een samenwerkingsteam gaan vormen met dames 4 van Agon. Zij gaan bovendien tov vorig jaar, een klasse hoger, in de 4eklasse spelen.

 

Het Jongens A samenwerkingsteam van vorig jaar gaat op dezelfde (in de beker succesvolle) voet verder. Ronald Spoor blijft om de week hun trainer, alleen voor de andere weken zoeken zij/wij nog een enthousiaste volleyballer om hen op donderdag van 18.00 – 19.30u training te geven.

 

In de herenafdeling is voor Heren 1 Hans Lindhout gestrikt om enthousiast en vol tempo, training te geven. Nu is er alleen voor deze heren nog een coach nodig en zoeken we nog een trainer / coach voor Heren 2. Wie vindt het gezellig om op donderdagavond samen met Hans een groep heren te trainen ?

Bij heren 3 en 4 is er helaas een krappe bezetting ontstaan, waardoor ook daar duidelijk is dat een soepele instelling wordt verwacht tov invallen bij andere teams.

Heren 3 kan, indien nodig, een beroep doen op invallers vanuit heren 4, of het samenwerkingsteam Jongens A. Bij heren 4 kunnen mogelijk recreanten een keertje meespelen voor de competitie.

 

Bij de jeugd-C trainingen liepen inmiddels zoveel jeugdleden rond dat er besloten is om 2 teams in te schrijven voor de C-jeugd competitie:

Een Meisjes-C team, niveau 2 waarvoor 8 meisjes beschikbaar zijn

Een Jongens-C team, niveau 2 waarvoor 5 jongens kunnen worden ingeschreven. Om dit team  toch met z’n 6-en te laten spelen, zullen per wedstrijd 2 meisjes (roulerend vanuit het MC-team) meespelen.

Na diverse inventarisaties en onderzoek naar mogelijke alternatieven is voor deze jeugd-C training besloten naar de dinsdagavond 18.00u over te stappen. Teveel meisjes en jongens konden niet meer regelmatig op de maandag trainen.

Vanaf wk 34 (di 24 aug) wordt er onder leiding van Floor Vermeulen en assistentie op dinsdagavond  van 18.00 – 19.30u in de Groenswaard getraind.

 

De minigroep (jeugd tot 12 jaar) olv Dorien Dorsman blijft gestaag groeien, steeds meer jonge volleybal(st)ers spelen op maandag MINI volleybal, en hebben op zaterdag uit- en thuis toernooien waar ze tegen andere verenigingen wedstrijdjes spelen. Ga rustig een keer kijken bij een thuistoernooi in de Groenswaard om 10.30u, en raak besmet. Op de maandag om 18.30u zijn er nog altijd extra volleybal handen nodig !

 

Op dinsdagavond trainen de recreantenteams olv Alex van de Krans in de Groenswaard en op woensdag speelt er een recreantengroep vanaf 20.00u in Toos Plaza. Vooral deze laatste groep kan nog wel wat sportievelingen gebruiken! Vanaf oktober spelen 3 teams op maandagavond vanaf 21.00u hun recreanten competitie.

 

Komend seizoen gaan de mensen die zich hebben opgegeven om scheidsrechter te worden (vnl uit dames 1,2 en 3) starten met een gezamenlijke SR-introductieavond/middag en daarna beginnen met het fluiten van thuiswedstrijden.

Begin september zal Ruben Hardendood deze mensen benaderen om de data hiervoor af te spreken.

 

In de 1e week van september wordt het definitieve wedstrijdschema op de competitiewebsite van de NeVoBo gepubliceerd. Daarbij de opmerking dat na de fusie onze regio voortaan West heet. Vanuit de Wedstrijd Organisatie hopen we jullie in de 2e helft van september het wedstrijdschema van alle FlamHaarden/BeFair teams te kunnen doorgeven, waarin dan ook de zaalwachten, tellers en scheidsrechters voor de Groenswaard op zaterdagmiddag vermeld staan.

 

Voor de beker (voor)ronde beginnen de wedstrijden al in week 37, dit geldt voor dames 1 en 2. De andere teams spelen hun 1e ronde in oktober. Yvonne van Tol (D2) coördineert dit seizoen de bekerwedstrijden voor alle deelnemende teams.

De competitie begint in week 38 (vanaf 20 sept) en in de Groenswaard zijn op zaterdag 25 sept de eerste thuiswedstrijden voor meisjes C, jongens C, heren 4, dames 1 en dames 3 (voorl.plan)

 

Op Distelveld 18, bij onze voorzitter Michael ( 06 21527457) en Marion, vlakbij de Groenswaard, is altijd een complete set sleutels aanwezig, mocht je als trainingsgroep onverhoopt voor een gesloten deur staan.

 

Veel plezier en succes het komend seizoen,

namens de gehele Wedstrijd Organisatie,

 

Dory van de Meent