Timios Ballenbeleid

We spelen met Mikasa. Begin 2011 hebben we in de Groenswaard voldoende nieuwe ballen. In de Plataan komen een lading geheel nieuwe ballen. Tevens is er voor de Plataan een aanvulling van mini ballen onderweg.

We hebben nu een behoorlijke voorraad aan oudere geel/blauw/wit gestreepte ballen.
Deze zijn bedoeld om te gebruiken in de ballenzakken (zowel in de Plataan als de Groenswaard beschikbaar) voor uit-wedstrijden. Elk team zou een zak met 5 ballen moeten kunnen samenstellen. We zullen proberen elk team van een zak met ballen te voorzien. Dit zal misschien niet direct gerealiseerd kunnen worden als mocht blijken dat er meer meer ballen benodigd zijn dan er beschikbaar zijn. Geef bij ons aan als je team extra ballen nodig heeft. Ga niet zelfstandig de ballen weghalen want dan wordt het een oncontroleerbare chaos.

Beleids uitgangspunten 2011

  • Geen nieuwe ballen mee naar uitwedstrijden
  • Uitzondering: je neemt ze mee op een avond dat er geen training is en brengt ze dezelfde avond weer terug, ben je er 1 kwijt; meld dat op het meldpunt: als team betaal je de kosten, want het is jullie eigen verantwoordelijkheid.
    Deze ballen kosten 36 euro per stuk.
  • Bij uitwedstrijden gebruiken we allemaal de blauw/wit/geel gestreepte ballen. Deze zijn nog in prima staat (degen die dat niet zijn worden er nog uit gehaald) en bovendien in veel zalen nog de standaard bal waar ook wedstrijden mee gespeeld worden.
  • Is de tegenstander al over op de nieuwe bal probeer dan een bal in de zaal te lenen of speel je gewoon warm met het oudere type. In de trainingen gebruiken we de nieuwe ballen
  • In de zaal blijven de nieuwe ballen; deze zijn bedoeld voor trainingen en onze thuis wedstrijden.
  • Er is een aparte bak voor miniballen; hou die ballen gescheiden
  • Zaal materiaal beheerders Arjan (Boskoop) en Bobbie (Waddinxveen) keuren ballen af en geven deze aan een goed doel (volleyballers in Afrika of eventueel aan de mini maand (of andere bestemming)).