Heren Flam Haarden Be Fair succesvol

In de 1e klasse volleybal speelde het eerste herenteam van Flam Haarden Be Fair afgelopen zaterdag de returnwedstrijd tegen VOC Maarsen H2. In de uitwedstrijd had VOC geen enkele kans gezien punten te pakken en ook zaterdag wilde Be Fair laten zien niet van plan te zijn een set weg te geven.

In 1e set speelde Be Fair dan ook geconcentreerd volleybal en werden de rally’s zorgvuldig opgebouwd. VOC echter speelde slordig en kon het spel van Be Fair absoluut niet bijbenen. Peter Bruggenkamp weet bijna al zijn aanvallen te verzilveren met een punt. Dit resulteerde in een setwinst van 25-9. Be Fair lijkt hiermee enigszins in slaap gesust.

In de 2e set neemt de servicedruk van VOC neemt toe waardoor de passing van Flam onzorgvuldiger wordt. In een gelijk opgaande strijd vechten beide ploegen zich naar het einde van de set. Beide ploegen gebruiken de time-outs om hun team op scherp te zetten voor de laatste setpunten. Buitenaanvaller Gijs Sluijter wordt in deze set door spelverdeler Michael van Maaren goed gevonden en is voor VOC op de buitenkant nauwelijks te stoppen. Be Fair trekt daardoor uiteindelijk aan het langste eind en wint de set met 26-24.

VOC kan de standvastigheid van de 2e set niet doorzetten in de 3e set. Met Berend Faber op de buitenpositie is door Be Fair een nieuwe troef ingezet waarop VOC het antwoord schuldig moet blijven. Met 25-17 wordt ook deze set gewonnen. De 4e set hervindt VOC de strijdvaardigheid. Er ontwikkeld zich een gelijkopgaande strijd zoals in de 2e set ook zichtbaar was. Dit keer weet Be Fair zich in de eindfase met 25-27 geklopt door VOC die daardoor toch nog één punt mee terug naar Maarssen kunnen nemen.

Het tweede herenteam van Flam, wat vecht tegen degradatie in de 2e klasse, kende eveneens een succesvolle week. Donderdag werd tegen de nummer 3 in eigen huis gewonnen met 3-2 en afgelopen zaterdag werd Kratos H8 uit Delft met 4-0 verslagen waardoor het team er duidelijk beter voor komt te staan in de spannende degradatiestrijd.