Heren 1 begint draai te vinden tegen Vives

Donderdagavond 15 september vervolgde Flam Haarden / Timios heren 1e haar reeks met oefenwedstrijden tegen Vives heren 2 uit IJsselstein. De eerste wedstrijd tegen het promotieklasse team van Aspasia werd met 3-1 verloren, thuis werd met 4-0 verloren van Castelum maar in de 3-kamp tegen heren 2 en heren 3 werden beide wedstrijden met redelijk wat overtuiging gewonnen. Tegen Vives konden de heren laten zien dat ze de juiste weg zijn ingeslagen.

De complete heren 1 selectie was aanwezig in IJsselstein. De basis in de 1e set werd gevormd door Mario, Edwin, Erik-Jan, Ernst-Jan, Bas en Bert. Het begin van de set oogde allemaal wat onzeker en was heren 1 nog wat aan het zoeken naar de mogelijkheden. Een time out van coach Bobbie van Maaren zette de ploeg weer terug op de rails en vanaf dat moment begon het te lopen. Mario Prosperi wist zijn aanvallers prima te bedienen. Deze hadden op hun beurt weer geen problemen met de gaten te vinden bij Vives. Een achterstand werd al snel omgebogen tot een voorsprong. Een voorsprong die eigenlijk niet echt meer in gevaar kwam en met veel overtuiging werd de set met 25-19 gewonnen.

In de 2e set werd met een geheel andere opstelling begonnen. Met Marc op de spelverdeling, Patrick en Martien op de midden en Berend en Gijs  op de diagonaal/buiten positie werd er met veel enthousiasme begonnen aan de 2e set. Hierin kwamen de heren van Flam Haarden / Timios niet echt in gevaar. Vroeg in het begin van de set werd een klein gat geslagen met Vives. Vives liep steeds het gat weer dicht. Halverwege de set werden Marc en Edwin gewisseld en kwamen Mario en Bert er in waarna het gat weer geslagen werd. Heren 1 liet zien dat ze discipline hebben om dit gat niet meer uit handen te geven. Tegen het einde van de set kwamen Marc en Edwin weer terug het veld in en werd de set gewonnen met 25-22

Ook in de 3e set werd er weer met een andere opstelling begonnen. Dit keer kwamen Mario, Bert, Bas, Ernst-Jan, Erik-Jan en Gijs binnen de lijnen. Vanaf het begin liet Flam Haarden / Timios zien dat het was gekomen om hier te winnen. Ondanks dat het een oefenwedstrijd was en eigenlijk alleen de eer op het spel stond. Er werd volop gecombineerd met de aanval, de blokkering werd goed dicht gezet en er vol enthousiasme gespeeld. Met een eindstand van 25-17 voor heren 1 werd duidelijk laten zien wat de ambities zijn van dit  team.

De laatste set kwamen Marc, Gijs, Patrick, Erik-Jan, Martien en Berend het veld in om ook het toegift binnen te halen. Maar de motor van Flam Haarden / Timios die zo goed liep in de eerste 3 sets begon te haperen in de laatste  set. Of het kwam door het tijdstip en de 3 sets die al gespeeld waren of dat het toch de opstelling was is niet geheel duidelijk. Vives sloeg vanaf de start van de 4e set een flink gat. Die voorsprong van Vives kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Vives speelde vrij uit en vol overtuiging en de heren van Flam Haarden / Timios kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas. 25-15 voor Vives geeft een wat vertekend beeld gezien de gehele wedstrijd, maar het spel in de laatste set van Flam Haarden / Timios was geen moment genoeg voor de winst en daardoor een terecht winst voor Vives.