Dames 1 weer een stap dichterbij PD wedstrijden

De dames van Timios stonden in de 20e speelronde tegenover de dames van Aspasia uit Koudekerk aan den Rijn, dat onlangs nog 2 sets van Nesselande (de huidige nummer 3) wist te winnen. Ondanks de eerdere overwinningen tegen dit team met 3-0 (beker) en 4-0 (competitie), waarschuwde coach Vogelzang met nadruk voor onderschatting van dit team, want Aspasia pakt in bijna alle wedstrijden een (of meer) set(s) van de tegenstanders.

Met 3 niet of niet helemaal fitte speelsters (Jacoline Hunink: heupblessure, maar inzetbaar; Ellen van Bunningen, niet inzetbaar en Annemieke Vooys, rugblessure maar inzetbaar) moest in Koudekerk de strijd worden aangegaan met maar één resultaat voor ogen. Een 0-4 overwinning is noodzakelijk om op 13 april in de directe strijd tegen Nesselande genoeg te hebben aan één gewonnen set om daarmee de 2e plek veilig te stellen en dus de PD wedstrijden te kunnen gaan spelen.

Zoals verwacht kon de tegenstander geen vuist maken tegen het servicegeweld van Timios. De beginfase van de eerste set typeerde zich door een beetje onrustig spel, maar werd gemakkelijk gewonnen door Timios met 12-25. De tweede set was een stuk beter, maar Aspasia wist nog wel 13 tegenpunten te maken.

In de derde en vierde set was onderschatting van de tegenstander het grootste gevaar. Timios begon goed, wat leidde tot een ruime voorsprong op de borden. Daarmee mochten Suzanne Streng en Cyanne Janmaat na de dubbele wissel de set binnenhalen. Helaas kwam Aspasia terug en wist het de Waddinxveens/Boskoopse formatie moeilijk te maken tot 22-22. Coach Vogelzang zette de dubbele wissel weer terug, waarna de set met 25-22 gewonnen werd.

De laatste set werd een formaliteit waarin de tegenstander nog wel 18 punten wist te maken, maar er geen twijfel was dat de winst wel naar Timios ging. Opdracht is voltooid!

De eindfase van de competitie levert nog een paar spannende momenten. Eerst spelen de dames van Timios op donderdag 28 maart om half 8 in Voorburg tegen het derde damesteam van VISADE Voorburg de halve finale van de regiobeker. Daarna wordt op 13 april om 14.00 uur de strijd om de PD-plaats uitgevochten tegen de dames van Nesselande 2. Timios is dus nog in de race voor 2 belangrijke plaatsen en wil deze natuurlijk beide binnenhalen.