Volle punten voor Jongens A1

Afgelopen vrijdagavond stond het eerste jongensteam met iets minder spelers aan de start dan gehoopt. Nathan van Gelderen (JB1) maakte zijn debuut en kreeg meteen een vuurdoop. Als zesde speler, kon hij lekker inkomen op de middenpositie. Met twee spelverdelers, werd het 2-4 systeem gespeeld, dus een beetje anders dan de Timianen gewend zijn.

De eerste set begon goed en al snel keek Scarabee tegen een grote achterstand. Ondanks dat Timios aan het einde meer fouten ging maken en Scarabee er alles aan deed om terug te komen, werd de eerste set overtuigend gepakt met 25-20.

In de tweede set was de voorsprong minder snel naar de hand gezet. Tot een stand van 12-12 ging de set redelijk gelijk op, waarna Timios, door een goede servicebeurt van Wouter, de set mentaal in de wacht sleepte. Dit resulteerde in een mooie 25-18 overwinning.

Iedere set ging het iets minder gemakkelijk aan de Timios zijde. In de derde set keken de Timianen continue tegen een achterstand aan. Bij 16-10 voorsprong van Scarabee, raakte ze de controle kwijt en kon Timios weer aanhaken. Ook de Time-Out van Scarabee bij 16-14 kon het spel niet meer omslaan. Opnieuw goede service van de Timianen en succesvolle tactische ballen van Jeroen, zorgden er opnieuw voor dat Timios de set kon binnenhalen met 25-22.

Tijd om de laatste set in de wacht te slepen. Vanaf het begin waren de jongens scherp. Sterke pass, goede verdediging en goede afwisseling bij de derde bal. De coach en spelers van Scarabee werden steeds gefrustreerder en onsportiever, maar de enige die hier onrustig van werden, waren zij zelf. Met 25-16 lieten de Timianen Scarabee ver achter zich en sleepten ze de volle punten binnen.

Boven verwachting met zes spelers en een goed debuut van Nathan! Volgend  week een wedstrijd tegen een oude bekende; Thor JA1 uit. Timios zal dan waarschijnlijk weer met een compleet team op het veld verschijnen.