Dames 1 handhaaft 2e plek

De dames van Timios moesten op een redelijk vroege vrijdagavond tegen één van de degradatiekandidaten van deze competitie volleyballen: Scarabee uit Ter Aar.

Vooraf wisten de dames dat er in de gewonnen thuiswedstrijd 1 set moeizaam met 26-24 was binnengesleept. Bovendien is elke tegenstander gevaarlijk als je alles met 4-0 wilt winnen.

Voor de tegenstander was het doel om één set te winnen van de nummer 2 van de ranglijst. Voor de dames was het dus zaak om de hoofden bij het volleybal te houden en zich niets aan te trekken van randverschijnselen als de vloer, de dag of de scheidsrechter.

In deze wedstrijd, die zich kenmerkte door fantastisch spel van de zusjes Hunink, kreeg Timios dat prima voor elkaar.
Elke set kenmerkte zich door veel servicedruk, een behoorlijk goede pass en soms zeer spectaculaire aanvalscombinaties van Timios. Alleen in het begin van de derde set kwam Timios even in de problemen door iets minder geconcentreerd spel. De 9-4 achterstand werd echter door een sterke servicebeurt van Cyanne Janmaat omgebogen naar een 9-11 voorsprong waarna de tegenstander nog maar 3 punten mocht maken.

De wedstrijd was redelijk goed, maar zeker niet fantastisch. In dit soort wedstrijden is de uitslag ook belangrijker dan het mooie spel. De punten gingen allemaal mee naar Waddinxveen/Boskoop, waardoor de punt voorsprong op Nesselande gehandhaafd blijft.

De setstanden waren overduidelijk. Timios won met achtereenvolgens 13, 14, 17 en 14 tegenpunten en doet daarmee ook in puntengemiddelde goede zaken.

De laatste 5 competitiewedstrijden komt Timios nog de nummer 3, 5, en 3 lager geklasseerde teams tegen in de competitie. Als Nesselande niet meer langszij komt, zal Timios de PD wedstrijden naar de promotieklasse mogen spelen.