Dames 1 verstevigd 2e plaats in de competitie

De dames van Timios speelden zaterdag 9 maart een wedstrijd op het programma tegen de hekkensluiter van de competitie. Het team was lang niet op volle sterkte, met een geblesseerde Annemieke Vooijs en een niet helemaal fitte Ellen van Bunningen, terwijl Lisanne Bos op vakantie was. Daarom werd er een beroep gedaan op Jolanda Claassen uit dames 2 en was Suzanne Streng gevraagd er bij te zijn voor eventuele noodgevallen.

De Timianen wisten dat het vandaag kon en moest gebeuren omdat vrijwel tegelijkertijd in Zevenhuizen de nummers 1 en 3 tegen elkaar speelden. Een 4-0 was daarom erg gewenst. Coach Wim Vogelzang legde de lat nog wat hoger met een doelstelling van maximaal 60 tegenpunten in de hele wedstrijd.

De wedstrijd op zichzelf stelde niet veel voor. Maar de extra doelstelling bleek toch een moeilijke te zijn. Na de eerste en tweede set gewonnen met respectievelijk 15 en 14 tegenpunten (goed op schema dus), ging in de derde set de concentratie verloren waardoor het tot 11-12 gelijk op ging. Pas laat in de set wisten de Waddinxveens/Boskoopse dames de knop om te gooien om alsnog met 25-20 te winnen.

De laatste set was een formaliteit die makkelijk door Timios gewonnen werd. De dames uit Alphen aan den Rijn wisten slechts 8 tegenpunten te behalen. Een overtuigende overwinning was weer binnen.

 

Door deze prestatie en het 3-1 verlies van Nesselande tegen Zovoc staat Timios nu met grote voorsprong tweede op de ranglijst en heeft ze alles weer eigen hand. De Waddinxveens/Boskoopse dames kunnen steeds zekerder uitgaan van het spelen van de promotiewedstrijden in de verlenging van het seizoen.