Jongens C1 pakt winst in wedstrijd tegen Kalinko

Na een goede start van het voorjaarsseizoen waren de jongens op zaterdagochtend helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Kalinko. Kalinko speelde het najaarsseizoen ook al in de eerste klasse dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Alle jongens aanwezig en wederom de ouders in de startblokken om aan te moedigen.

Tijdens de warming up maakten de jongens van Kalinko veel indruk met de aanval en de service. Harde, strakke ballen, keurig binnen de lijnen.

Het doel: enthousiasme en in drieën spelen. Dat enthousiasme was vanaf de eerste minuut duidelijk terug te zien in het spel. Door de indruk die Kalinko had achtergelaten bij de warming up, was het spel aan Timioszijde nog wat onrustig. Af en toe ballen in tweeën en af en toe een matige communicatie. Toch was er steeds een kleine voorsprong voor de Timianen. Een hele spannende set met goed spel aan beide kanten, maar een overwinning voor de jongens van Timios. Met 25-21 werd het eerste setpunt gepakt.

In de tweede set was het enthousiasme weer net zo groot als de eerste set. Heel leuk om te zien hoe dit team door het jaar heen steeds verder naar elkaar groeit. Lang ging het gelijk op. Bij een stand van 16-13 in ons voordeel, nam Kalinko de tweede time-out. Goede servicedruk en mooie aanvallen leverden hierna een 25-14 overwinning op voor de Timianen.

Het was zaak om dit goede spel in de derde set vol te blijven houden. Er werd mooi in drieën gespeeld, nagedacht over de derde bal en natuurlijk… ieder punt werd uitbundig gevierd. Wat een feestje! Kalinko begon deze set goed en had steeds een paar punten voorsprong. Toch lieten de Timianen zich niet gek maken en trokken zij aan het langste eind. 25-17 was het resultaat en de overwinning was veiliggesteld.

Vorige week werd de laatste set verloren door het verlies van de concentratie. Deze week was het doel om niet te vergeten om ook in de laatste set te volleyballen. Kalinko nam meteen het initiatief en pakte een 5-1 voorsprong. Aan de zijde van Timios werden veel fouten gemaakt in de pass. De lange jongens aan de kant van Timios maakte hier dankbaar gebruik van, waardoor zij al snel een voorsprong hadden van 10 punten. Twee wissels en twee time-outs konden het verschil niet meer goedmaken. Complimenten voor de jongens dat zij, ondanks de enorme achterstand, continue enthousiast bleven. Zij pepten elkaar op en lieten de moed niet zakken. De setstand van 15-25 maakte een eindstand van 3-1 in het voordeel van Timios.

Jongens, geweldig gespeeld! Alles wat geleerd werd op de trainingen, was goed terug te zien in deze wedstrijd. Erg leuk om de groei van het team te volgen. Ouders bedankt weer voor alle aanmoedigingen.

Volgende week spelen de jongens uit bij Zovoc. Zovoc werd afgelopen najaar kampioen in de tweede klasse en zijn erop gebrand om dat dit half jaar in de eerste klasse ook te worden. Alle aanmoedigingen zijn weer van harte welkom!