Wedstrijdverslag 3 december > Dames 1 bekert nog even verder

Waar half Nederland op donderdagavond 3 december bezig was met het schrijven van gedichten of het maken van surprises mocht Dames 1 aantreden voor de 2e ronde van de beker. We speelden tegen Dosko dames 2 in Stolwijk. Van tevoren hadden we al wat research gedaan en daarom wisten we dat de tegenstander uitkwam in de 2e klasse waar ze redelijk onderaan stonden. Hier mag je je natuurlijk nooit op verkijken en dus begonnen we vol enthousiasme en fanatisme aan de eerste set.

Het was donderdagavond en dat was te merken. We moesten even inkomen en wennen aan het tempo van de wedstrijd, dit lag wat lager dan we gewend zijn. Desondanks pakten we al snel een flinke voorsprong. De dames aan de kant hadden duidelijk hun zangstemmen meegenomen naar Stolwijk en onder ‘muzikale begeleiding’ liep Timios steeds verder uit. De set werd binnengehaald met 15-25.

De tweede set gingen we optimistisch in. We rommelden iets meer dan nodig, maar konden wel de punten te pakken. Toch wist de tegenstander dat in deze set ook te doen. Onze pass lag niet zo lekker en dit had gevolgen voor onze aanval. Hier profiteerde de tegenstander van en ook een time-out van de coach wist het tij nog niet te keren. We maakten teveel eigen fouten en Dosko begon zelfs op ons uit te lopen. De set dreigde naar Dosko te gaan en dit konden we niet laten gebeuren. De kant zong nog net even wat harder, in het veld werden we weer een beetje wakker en een slimme wissel van de coach zette nog wat extra druk op de tegenstander. Met 2 sterke serviceseries van Timios werd de set nipt binnengesleept met 23-25.

De derde set ging verder in dezelfde opstelling als de eerste twee sets. In deze set lieten we weer zien wat we in huis hebben. We speelden ons eigen spelletje en dit boekte resultaat. Luid zingend sleepten we met een prachtige laatste aanval van Sanne de Rooij de set binnen met 13-25. De schorre stemmen werden nog even gesmeerd met een drankje in Stolwijk en met 0-3 winst vertrokken de Timios dames naar huis. Op naar de volgende ronde!

20151203_Dosko2-Timios1