Timios MB1 kampioen Topklasse


Op de achterste rij v.l.n.r.: Marit Droog, Caressa van Hoven, Dionne Droog, trainer/coach Michael van Maaren, Nadine van Maaren, Floortje Marchand.
Op de middelste rij: Caitlin de Rooij, Evi de Heer, Meike van Tol.
Op de voorste rij: Zoë de Wit en Fenne van Tol.

Afgelopen zaterdag heeft meisjes B1 van Timios het kampioenschap in de Topklasse gevierd met een 4-0 overwinning in de laatste thuiswedstrijd tegen Vives uit IJsselstein. Eerder die week wist het team van coach Michael van Maaren al de finale te behalen van de bekercompetitie, door in Bunschoten met 0-3 te winnen van het plaatselijke Unicornes MB1.

Topklasse

Timios MB1 wist de 1e helft van het seizoen 2018-2019 winnaar te worden in de Hoofdklasse, waardoor het vanaf januari competitie mocht spelen in de Topklasse West, het hoogst haalbare niveau voor deze leeftijdsklasse in onze regio.

Het talententeam, bestaand uit volleybalsters van 13-17 jaar, begon zonder verwachtingen aan deze 2e helft van de competitie, maar al snel werd duidelijk dat het hoge ogen kon gooien. Wedstrijden tegen teams uit onder andere Zoetermeer, Katwijk, Diemen en Oostzaan werden met overtuiging gewonnen. De belangrijkste wedstrijd tegen mede-titelkandidaat Zaanstad werd na een 2-0 achterstand omgezet in 2-3 winst en thuis werd dit team met 3-2 verslagen. Hierdoor was het kampioenschap al voor het einde van het seizoen een feit. 

Ook in de laatste wedstrijd in sportzaal de Groenwaard in Waddinxveen lieten de meiden zien dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld en tegenstander Vives kreeg dan ook geen schijn van kans (25-18, 25-10, 25-15, 25-21). 

Na de klinkende 4-0 overwinning werd het team door de jeugdcommissie van Timios in het zonnetje gezet met een medaille en een kampioenschapsschaal. Het behalen van deze mooie prestatie werd verder gevierd met ouders en supporters in thuishonk De Point.

Bekerfinale

Timios MB1 is nog niet geheel klaar met het zaalseizoen. Net als Timios dames 2 moet het jeugdteam op zaterdag 11 mei aanstaande naar Maarssen afreizen om de finale van de bekercompetitie te spelen. Het winnen van deze wedstrijd zou een mooie ‘dubbel’ zijn en de kers op de taart voor de trainer, het team, de ouders en de club. De finale start om 12.30 uur en de meiden hopen op veel publiek dat richting sportzaal Safari reist om hen én dames 2 (start om 14.30 uur) aan te moedigen.

Beachseizoen

Na deze bekerfinale stoppen de trainingen in de zaal en gaat Timios door met het trainen op de eigen beachvelden aan de Sniepweg in Waddinxveen. Niet alleen Timios-leden kunnen gebruik maken van deze beachvelden. Iedereen kan zomerlid worden van Timios Beach en zo voor een leuk bedrag van eind april t/m half september met de voeten in het zand staan.

Eind augustus 2019 hoopt het meisjes B1-team weer met elkaar van start te gaan in de zaal, maar dan bij de senioren; een nieuwe uitdaging waar zij veel zin in hebben.