Tweede mini ochtend weer een succes!

Zaterdag 5 februari om half 9 stroomt de Plataan langzaam vol met meiden en jongens van verschillende verenigingen. De velden zijn weer netjes opgebouwd door Stefan en Milan. Renate legt ondertussen de spelregels uit aan de jongens en meiden die deze ochtend gaan helpen met fluiten en tellen.  Zodra alle teams omgekleed en warm zijn gespeeld start Renate met het omroepen van de eerste wedstrijden.

 

De eerste wedstrijd speelde we tegen VSTS uit Bodegraven. De eerste set, waarin beide teams de slaap nog even uit de ogen moesten wrijven, ging aan het begin gelijk op en scoorden we flink met onze service. Helaas voor ons scoorde onze tegenstander ook flink en verloren we de eerste set. De tweede set starte we met een flink aantal punten op onze service en stonden we al snel een aantal punten voor. De voorsprong hielden we lang vast maat helaas ging de tijd net niet snel genoeg en kwam onze tegenstander met een eindsprint van goede services op het eindsignaal op gelijke hoogte. Al met al was het eerste punt van 2022 binnen.

De 2e wedstrijd speelden we tegen Jupiter uit Oudewater. Aan dit team was goed te zien dat ze al wat langer samen speelde. Helaas verloren we de eerste set doordat onze tegenstander vaak in drieën speelde en daarmee flink wat bonuspunten scoorde. De tweede set begonnen we met een hoop punten op onze service. Deze voorsprong hebben we de hele set volgehouden en met een tweetal bonuspunten wonnen we de 2e set.

En toen de derde wedstrijd….. “oh help, we moeten tegen jongens die veel beter zijn als ons” zeiden de meiden. Volley2B mocht als eerst serveren, een pass, een set-up en een geplaatste bal. 1-0 voor ons! “Nee 2-0, want we scoorde in drieën en kregen een bonuspunt”. Wij mochten serveren en scoorde een 4 punten achter elkaar. Ook de tegenstander scoorde flink met hun service en door in drieën te spelen waardoor het gelijk opging. Na 12 minuten klonk het eindsignaal en verloren we de eerste set nipt.
Ook de tweede set ging helaas verloren maar de meiden kunnen het een jongensteam heel lastig maken.

Lekker gespeeld meiden! Volgende week weer!