Dames 1 wint en verliest

Donderdag 29 november vertrok de dames selectie van Koophuis Be Fair naar Rijwijk. Hier stond een bekerwedstrijd op het programma tegen Inter Rijswijk 2. Dit team speelt in de promotieklasse. Koophuis Be Fair was op papier sterker en er werd verwacht dat de wedstrijd gewonnen zou worden.  

Koophuis Be Fair begon de eerste set fanatiek en vol enthousiasme. Met
name de service druk gaf de tegenstander veel problemen. Er werden door
meerdere dames service series gemaakt, onder andere Marit vd Louw. De
eerste set werd makkelijk gewonnen met 9-25. Het vasthouden van de
concentratie vormt soms een probleem maar ook de 2e en 3e set lukte dit
en wist Koophuis Be Fair overtuigend te winnen met 11-25 en 12-25.
Dankzij de winst op Inter Rijswijk gaat Koophuis Be Fair een ronde
verder in de bekercompetitie waar het moet worden opgenomen tegen Thor
uit Bergambacht, beide teams uit de regiodivisie. De datum is nog
onbekend.

Woensdag avond 28 november speelde het team van Koophuis Be Fair ook een wedstrijd, ditmaal tegen Utrecht 3. Deze wedstrijd moest nog worden ingehaald. Utrecht staat nummer 3 in de competitie en is dus een goede tegenstander. Koophuis Be Fair kwam zeer goed uit de start blokken en wist de eerste set zeer overtuigend te winnen met 21-25. Maar de tegenstander kwam al snel beter in haar spel en wist in de tweede set meer tegenstand te bieden. Er werd door beide teams veel verdedigd wat lange rally’s opleverde. Koophuis Be Fair wist een voorsprong te nemen van 14-20 maar dit niet in winst om te zetten. Uiteindelijk won Utrecht de set met 27-25. In de 3e en 4e set kreeg Utrecht meer grip op de aanval van Koophuis Be fair. Hierdoor werd er meer gerommeld en geprikt met de bal. Dit leverde niet voldoende punten op. De tegenstander benutte de zwakke plekken in de verdediging zeer goed en wist snel uit te lopen naar 25-22 en 25-15, en hiermee de winst te pakken.

Zaterdag 1 december speelt Koophuis Be Fair thuis tegen Visade om 16.30 uur in de Groenswaard in Waddinxveen. Op 8 december treedt Koophuis Be Fair thuis aan tegen Taurus ook om 16.30 uur in de Groenswaard.