Dames 1 verliest eerste wedstrijd

Op zaterdag 8 november 2008 speelde Koophuis Be Fair dames 1 om half vijf thuis tegen  Decos/Novo DS1 uit Noordwijk. Voor de wedstrijd wordt door coach Alex Luycks benadrukt dat er vandaag scherp en als team gespeeld moet worden. De opdracht die Luycks het team daarnaast meegaf, was de tegenstander onder druk te zetten door een goede service en gevarieerd spel.

De eerste set gingen de Dames van Koophuis Be Fair goed van start, maar naarmate de set vorderde kwam de pass niet goed aan bij de spelverdeelster Christine Bos, waardoor het erg moeilijk werd om een gevarieerd spel neer te zetten. Er wordt hierdoor steeds moeizamer gescoord en de tegenstander krijgt meer grip op de wedstrijd. De setwinst gaat uiteindelijk nipt naar Koophuis Be Fair met 26-24.

In de tweede set moet alles uit de kast gehaald worden om de set te winnen. Mede door een goede servicebeurt van Marit van der Louw wordt de set uiteindelijk gewonnen met 25-22.

De derde set moeten de dames van Koophuis Be Fair duidelijk beter bij de les blijven, want de dames van Novo ruiken hun kansen. Hoewel de dames van Be Fair weten dat de pass beter moet en er meer beleving in het spel gebracht moet worden, lukt dat niet. De set gaat jammerlijk verloren met 23-25.

In de vierde set worden er veel persoonlijke fouten gemaakt en lijkt niets meer te lukken. De set wordt verloren met 25-17.

De vijfde en beslissende set moet het dan echt gebeuren, willen de dames de wedstrijd winnend afsluiten. Hoewel het team vanaf de kant flink wordt aangemoedigd en iedereen beseft dat ze er vol voor moeten gaan, lukt het niet meer om het tij te keren. Uiteindelijk wordt de set ruim verloren met 8-15.

De eerst volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 22 november om 16.30 uur tegen Leython dames 1. Dit team staat momenteel ongeslagen bovenaan in de Promotieklasse A. Om een tweede plek in deze klasse te behouden zullen de dames van Koophuis Be Fair hun beste spel moeten laten zien.