Dames1 wint met veel lef van Thor

Afgelopen zaterdag speelde de dames van koophuis Be Fair tegen het veel hoger geplaatste Thor. Punten waren noodzakelijk om kans op degradatie te ontlopen.

In de eerste set startte Koophuis wat onwennig. Nicolet vd Loo en Angela Hunink startte op de buitenaanval, Chantal Verbeek en Inge Ganeff bezette de middenpositie en Jeanine Konijn nam de diagonaal voor haar rekening. Yvonne van Tol bediende de aanvalsters als spelverdeelster. De speelsters keken als snel aan tegen een achterstand van 6 punten. Door enthousiasme en zoeken naar de juiste speelvorm kon deze iets worden ingelopen maar niet voldoende om de set naar zich toe te trekken. Ook de wissel van Marit vd Louw op de buitenkant kon het tij niet keren en Thor won de set met 21-25 . In de tweede set kwam Jacqueline vd Berg binnen de lijnen voor Inge Ganeff. De aanval begon beter te draaien. Ook de verdediging greep steeds meer grip op de aanvallen. Koophuis wist overtuigend de set naar zich toe te trekken met 25-22.

In de derde set waren de teams duidelijk aan elkaar gewaagd. De strijd ging gelijk op, veel lange en spannende rally’s maakte het voor het publiek een aantrekkelijk wedstrijd. De scheidsrechter had in deze set een beslissende rol, een aantal opmerkelijke beslissingen pakte voor Koophuis nadelig uit, Thor won met 18-25 de set. In de vierde set kwam Koophuis door veelal persoonlijk foutjes op een flinke achterstand, 13-21. Een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter deed het team van Koophuis wakker schudden. Gezamenlijk werd er gevochten voor elk punt. Een goede servicedruk bracht Thor uit balans. Koophuis wist zich terug in de wedstrijd te spelen tot 24-24. Na een aantal zeer lange en spannende rally’s wist Koophuis de set knap te winnen met 26-24.

In de 5e set wist Koophuis de service druk vast te houden en een voorsprong te nemen van 4-0 en 8-4. Na het wisselen van speelveld wist Thor nog terug te komen tot 8-8. Maar Koophuis Be Fair liet zich niet meer verrassen en wist de set te winnen met 15-11.

Koophuis speelde een goede wedstrijd en heeft met 3-2 goede zaken gedaan in de regiodivisie. Door verlies van Jupiter, heeft Koophuis Be Fair de nummer acht positie overgenomen en speelt hierdoor P/D wedstrijden waardoor handhaving mogelijk blijft. Zaterdag 19 april speelt Koophuis Be Fair de laatste competitie wedstrijd uit tegen Zovoc in Zoetermeer. Op 3 en 10 mei komt Koophuis Be Fair op neutraal terrein in actie voor de promotie/degradatiewedstrijden.