Winst voor Dames 1

Na in de competitie twee keer op rij verloren te hebben van koploper Leython DC uit Leiderdorp (0-4 en 3-2), moest er afgelopen zaterdag gewonnen worden van het één plaats lager geklasseerde Castellum uit Alphen a/d Rijn.

Met spelverdeelster Christine Bos in de basis ging de strijd in de eerste set gelijk op. Uiteindelijk werd de set met 24-26 gewonnen. Castellum begon de tweede set met een sterke service en het lukte Be Fair niet om deze set te pakken; er werd verloren met 25-16.

In de derde set was de servicepass van Koophuis Be fair weer in orde en ook het blok van de dames van Alex Luycks deed het goed. Deze set werd met 20-25 gewonnen. Het begin van de vierde set was matig. Dit werd door Marit v/d Louw helemaal goedgemaakt. Met een servicebeurt van maar liefst 13 ballen op rij wist zij Castellum te slopen. De set werd met 14-25 gewonnen.

Het eerste damesteam van Koophuis kan weer een gewonnen wedstrijd op haar naam zetten. Ze staat nu op een 4e plek in de Promotieklasse A met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummers 2 en 3. Aanstaande zaterdag 13 december spelen de dames om 16.30 uur thuis in Sportzaal De Groenswaard tegen het lager geplaatste Sovicos.