Start seizoen Dames 1

Het eerste damesteam van Flamhaarden Be Fair is het seizoen in de Promotieklasse A gestart met een 3-2 nederlaag tegen Kratos 1 uit Delft.

Het team van trainer/coach Alex Luycks heeft door het vertrek van Sandra van den Berg (gestopt), Angela Hunink (tweede team) en Inge Ganeff (buitenland) een nieuwe samenstelling gekregen. Vanuit het tweede team is passer/buitenaanvaller Anja Dreschler gekomen. Na een verblijf van een jaar is Lianne Lagrouw weer terug om op de diagonaalpositie te spelen en Femke Mathot is overgekomen van Agon uit Boskoop. Samen met de speelsters die zijn gebleven hoopt Luycks een positie bovenin de ranglijst te kunnen bemachtigen.

Na drie oefenduels was het dan ook de taak van de dames van Flamhaarden om te laten zien hoe ver ze zijn. Met Yvonne van Tol (spelverdeling), Anja Dreschler en Femke Mathot (buitenaanval), Chantal Verbeek en Aranka Hetyey (midden) en diagonaal Marit van der Louw begon Be Fair aarzelend aan de eerste competitiewedstrijd. Door veelvuldig fout te serveren kon de druk kon niet worden opgevoerd en verloor Be Fair de eerste set nipt met 27-25.

In de tweede set wist het team de servicedruk wel op te voeren en werd de pass prima gebracht. Hierdoor kon alle aanvalskracht benut worden en werd de set ruim binnengehaald met 11-25.

Vol moed werd er begonnen aan de derde set met middenaanvaller Annemieke Vooijs en diagonaal Lianne Lagrouw. Voornamelijk het blok had problemen om goed te sluiten en punt na punt ging naar tegenstander Kratos. De set werd verloren met 25-14.

Om er een vijfde set uit te slepen moest de vierde set gewonnen worden. Be Fair zette alles op alles en wist door het aangaan van de rally met 24-26 te winnen.

De vijfde en beslissende set was helaas net te veel en ondanks de wissels en aanmoedigingen vanaf de kant werd er met 15-9 verloren.

De eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 3 oktober is thuis tegen USV Protos dames 3 om 16.30 uur in De Groenswaard. Coach Luycks zal dan nog niet over een volledig team beschikken, aangezien spelverdeelster Christine Bos aan het terugkomen is van een vervelende kwetsuur aan haar vinger en buitenaanvalster Jeanine Konijn op donderdag 1 oktober in het huwelijksbootje. Flamhaarden Be Fair hoopt tegen Protos de volledige winst en dus 5 punten binnen te halen.