Einde met feest na 52 jaar Be Fair Volleybal

Zaterdag 16 april aanstaande zal er in sportzaal De Groenswaard afscheid worden genomen van maar liefst 52 jaar Be Fair Volleybal. Nu de fusie met buurvereniging Agon vastere vormen aanneemt, vinden de leden van het huidige Flam Haarden Be Fair het tijd voor een zwart-wit feest vol nostalgie. Natuurlijk zijn alle (oud-)leden hiervoor uitgenodigd.

Geschiedenis
Volleybal in Waddinxveen is begonnen is in de jaren ’50 met volleybalvereniging Salvo. Enkele jaren daarna is deze club wegens financiële problemen samengegaan met voetbalvereniging Be Fair, waar op een gegeven moment ook de tennis onder viel. Nu is Be Fair Volleybal alweer 52 jaar een zelfstandige vereniging. Maar de Waddinxveense club heeft net als vele andere sporten de afgelopen jaren te maken gehad met een terugloop in het aantal jeugdleden, grotere concurrentie uit de regio en kosten voor de accommodatie die de pan uit rijzen.

Fusie
Bij het Boskoopse Agon zijn er echter wel weer die jeugdleden, maar minder senioren. Om die reden werd er een aantal jaar geleden al eens over een fusie met elkaar gesproken, maar de beide Besturen waren toen nog niet zo ver. In 2009 bleek er wel van beide kanten serieuze interesse te zijn en zo is het (volley)balletje gaan rollen. Nu de leden van de twee verenigingen hun goedkeuring hebben gegeven aan het Fusieplan, ziet het ernaar uit dat Agon en Flam Haarden Be Fair bij aanvang van het seizoen 2011-1012 samen een nieuwe vereniging vormen.

Feest
Bij Be Fair wil men daarom dit laatste volleybalseizoen als Be Fair Volleybal gepast afsluiten, en hoe kan dat beter dan met een Dag vol Nostalgie, met een feest met als thema Black ‘n White, de originele kleuren van de ‘oude’ sportvereniging Be Fair.

Alle oud-leden, huidige leden, ereleden, nieuwe leden, scheidsrechters, enthousiast publiek, NeVoBo- en krantencontacten etc. zijn hierbij dan ook van harte uitgenodigd om op zaterdag 16 april naar de zaal aan de Wingerd te komen. Om 13.00 uur staat er een jeugdwedstrijd op het programma, gevolgd om 14.30 uur door een wedstrijd van Dames 2 en Dames 4. Om ongeveer 16.30 uur zullen de wedstrijden van Dames 3 en Heren 1 starten. Hierna is er in Bar/restaurant de Point gelegenheid tot een toost op Be Fair en zal er een buffet klaarstaan voor een ieder die daar zin in heeft. Opgeven voor dit buffet kan via befair@zonnet.nl.  Aansluitend kan iedereen die een oud tenue uit de kast heeft weten te trekken deze showen en aansluitend genieten van het Black ’n White-feest.