DE 2X2 TOERNOOIEN

Wil jij ook een leuk toernooi spelen in de voorjaarsvakantie? Kun je geen team van zes personen bij elkaar krijgen? Dan kun je mee doen met de 2×2 toernooien!

 

Wat zijn de 2×2 toernooien?
Het normale volleybalveld wordt bij deze toernooien in de lengte door midden ‘geknipt’. Het veld blijft dus net zo lang, maar wordt veel smaller. Verder speel je gewoon in de zaal volgens de normale regels. Er zijn in de verschillende leeftijdsklassen 2 niveaus: hoog (topjeugd) en laag (breedtejeugd).
Bij alle 2×2 toernooien zijn punten voor de nationale ranking te verdienen. Je mag ook in de andere regio’s mee spelen! Het aantal punten dat je per toernooi verdiend hangt natuurlijk af van de plaats waarop je geëindigd bent, maar ook van het aantal teams dat mee doet in jouw categorie. Kampioen worden van 3 teams is nu eenmaal makkelijker dan kampioen worden van 20 teams. Na afloop van de toernooien worden per team de beste 2 toernooien meegeteld voor de eindranking. Als je voldoende punten hebt behaald mag je op 15 mei spelen tijdens het NK 2×2 in Zutphen!

Categorie
Als je op of na 1 oktober 1992 geboren bent kun je meedoen met een team van 2 of 3 personen! Dit mag ook een mixteam zijn. In welke categorie val jij?
– A-jeugd: geboren op/na 1 oktober 1992
– B-jeugd: geboren op/na 1 oktober 1994
– C-jeugd: geboren op/na 1 oktober 1996
Let op dat je je niet inschrijft in een categorie wat niet bij jouw leeftijd hoort!

Waar zijn die toernooien dan?
In de regio West zal er op 25 februari een toernooi in Bovenkarspel zijn. De volgende dag, 26 februari, zal er in Alkmaar nog een toernooi plaatsvinden.

Ik wil mee doen!
Schrijf je dan snel in voor de toernooien! Dit kan via de inschrijfformulieren op de website! Kijk ook op de website voor alle regels, de nationale ranking tot nu toe en nog meer informatie!

Voor vragen over de toernooien kun je bij mij terecht!

Met vriendelijke groet,
Dorien Tenhaeff

Medewerkster Verenigingsondersteuning / 020 693 6458
NeVoBo