Jongens C1 begint voorjaarsseizoen met overwinning

Het najaarsseizoen op een prachtige derde plaats geëindigd en vandaag vol goede moed begonnen aan het voorjaarsseizoen. Jongens C1 begon het jaar op 7 januari met een training van Jan Zaal. Erg leuk en leerzaam voor zowel de jongens als de trainers. Helemaal klaargestoomd om op 11 januari de eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. William was er vandaag niet bij, maar de andere zeven spelers waren er vroeg bij. De dag begon al vol enthousiasme. In de Whatsapp groep van de jongens verschenen al vroeg berichten als “Vandaag wedstrijd jeeeee” en “Ik heb er echt zin in”.

De eerste set moesten de jongens het kerstdiner en de oliebollen nog even laten zakken. Veel eigen fouten en al snel een achterstand van 2-8 op het bord. Reden genoeg voor een time-out. De knop ging direct om. Na een aantal goede services en tactische derde ballen, nam de coach van de tegenstander een time-out bij een stand van 18-11 in ons voordeel. Het mocht niet meer baten, want de Timianen waren warmgedraaid, enthousiast en gefocust op de overwinning van de eerste set. Met een stand van 25-13 konden we beginnen aan de tweede set.

Een set waarin de jongens van Timios het enthousiasme en de focus vasthielden. Direct een voorsprong op het telbord. De tegenstander had het er moeilijk mee om sportief te blijven en was erg druk bezig met uitlachen, uitjoelen en onsportief gedrag. Gelukkig lieten de Timianen zich er niet door van de wijs brengen en bleven zij vooral een goed team met elkaar. Dit alles leidde tot een mooie 25-21 overwinning.

Tussen de sets door werd de tegenstander door de scheidsrechter aangesproken op het onsportieve gedrag. Hij waarschuwde dat hij in het vervolg deze ballen als dubbelfout zou beoordelen. Direct de eerste bal in de derde set was dit nodig, maar hierna was de boodschap duidelijk. De jongens van Timios begonnen met een kleine achterstand, welke snel werd weggewerkt en werd omgezet in een voorsprong. De ouders van de tegenstanders begonnen vanaf het publiek onsportieve geluiden te maken, maar ook hiervan trokken de Timianen zich niets aan. Het enthousiasme van de jongens was mooi om naar te kijken, maar ook zeker het enthousiasme van de aanmoedigende ouders was inspirerend! Met een stand van 25-20 was in ieder geval de overwinning van de wedstrijd veilig gesteld.

De vierde set begon wat rommelig. Opnieuw een kleine achterstand, maar opnieuw gelijk getrokken. De tegenstander begon ineens alles in één keer terug over het net te spelen. Knap van de Timianen dat zij zoveel mogelijk in drieën bleven spelen. Heel goed om te zien dat ze hier zelf ook het succes van ervaren. Door het rommelige spel van de tegenstander slopen de foutjes er aan de kant van Timios in, waardoor tegen het einde van de set een achterstand op het bord kwam. Deze achterstand kon helaas niet meer worden ingelopen en de laatste set werd hierdoor verloren met een stand van 19-25.

Ondanks het verlies van de laatste set hebben de jongens een mooie wedstrijd gespeeld en zijn ze het seizoen goed begonnen. Alleen maar nieuwe tegenstanders in de poule, dus opnieuw een spannend seizoen voor de boeg.
Nogmaals complimenten voor de Timianen die vol enthousiasme bleven volleyballen. Zij bleven keurig in drieën spelen en lieten zien waar iedere week op getraind wordt. Leuk om te zien!

De Trotse Trainers!

1 comment for “Jongens C1 begint voorjaarsseizoen met overwinning

Comments are closed.