Verslag Jeugdkamp 2014

Beter laat dan nooit, het verslag jeugdkamp 2014:

Na ontelbare voorbereiding eindelijk, was het daar jeugdkamp 2014 in Hierden.

Na nog een lekker bakkie bij Hennie, is een gedeelte van de leiding alvast vertrokken richting kampterrein. De kids werden bij vertrek opgewacht door Hennie en rare kwibus. “ Hou alle rare dingen in de gaten….” Nou dachten jullie dit wordt wat. Wie is die paasei? En zo vertrokken we. Na een trip van enkele kilometer arriveerden we op het inmiddels versierde terrein, en konden we echt beginnen. Na het uitleggen van de regels door weer 2 vreemde mannen, en de heerlijke patat was de kop eraf. De eerste activiteit was er eentje om nooit nooit nooit te vergeten, het alom bekende volg-het-touwtje geblinddoekt en wel.
Enkele honderden meters werden er afgelegd door het diepe donkere soms vochtige woud. Dit alles gebeurde natuurlijk onder toeziend oog van de vakbekwame leiding. Na nog een leuk bosspel weer terug gekeerd bij het kamphuis. De eerste avond op kamp, dan is kennis maken een vereiste. Zo werden er diverse spelletjes gedaan, waarvoor bepaalde attributen nodig waren. Na een lange avond vol zure Timiosblauwe matten, liters limonade en enkele sinaasappels verder, zocht iedereen zijn slaapzakje op.

Dag 2: Na een lekker ontbijtje waarin de liefde verklaard werd aan Feddy Santino kon de dag aanvangen. De kinderen kregen te horen dat er s’avonds een talenten show zou zijn. ( TIMIOS GOT TALENT) naast het limonadepongen, bosgolf, twister en het harde oefenen werd er natuurlijk gevolleybald. Aan het einde van de middag was het zover: de talentenshow kon beginnen. Onder leiding van de vakjury, bestaande uit Freddy Santino en Groothuizen was de show nu al een succes.
Prachtige acts werden er vertoond met soms uitzinnig publiek en tranen van vreugde en verdriet. In de avond hebben we zoals gebruikelijk gebbq-ed. Net op het moment dat we weer konden beginnen kregen we te horen dat er een moord was gepleegd. Oh oh oh HELP Freddy Santino is Vermoord! Wie zou dit toch op zijn geweten hebben? Is het Groothuizen; de altijd eeuwige jaloerse jury voorzitter? Of de feestende Arno; kon hij zijn kritiek geen juiste plaats geven? Misschien was het wel Guusje, de beetje iets te gestoorde enthousiaste fan van Arno. Ook zij zag immers met het commentaar van Freddy haar leven in duigen vallen. De laatste verdachte in de rij is de zingende Karin Hofstra die door Freddy met een gebroken hart zat, zag zei geen andere uitweg meer? Aan de kinderen was het om dit tot op de bodem uit te zoeken. Na een gecombineerde versie van NCIS, CSI en Flikker Maastricht moesten de kids de dader aanwijzen. Bijna alle vingers werden gewezen naar GUUSJE. Guusje kon de druk niet aan en bekende in tranen haar complete verhaal.

Gelukkig was dit alles net op tijd opgelost zodat we het Nederlands elftal nog konden zien schitteren, tegen de voetballende tegenstanders. Man, man, wat een spanning! Wat een sensatie en wat een lekkere broodjes hamburger. Penalty’s en natuurlijk iedereen weer het al als je dit leest wij wonnen.
De uitslag hebben we met z’n alle nog even goed gevierd voordat de mandjes werden opgezocht.

Dag 3: Zoals gewoonlijk is dag drie een dag van opruimen, volleyballen en nog even genieten van elkaars aanwezigheid. Dit jaar heeft de leiding flinke kopzorgen gehad om een mooie lijst vol Wist-je-datjes te maken. Ja, ja, het is voor ieder kind gelukt om iets geks over dit weekend te zeggen.
Uiteraard heeft de leiding de hele lijst vol enthousiasme gedeeld met de rijdende ouders die inmiddels weer waren gearriveerd.
En toen.. toen was het einde daar! Het kamp zat er weer op en we gingen moe, maar zeer voldaan weer richting huis.. Nouja.. eerst langs de Plataan dan.

De kampleiding heeft, zoals elk jaar, ontzettend genoten van het kamp. Wat een club, fijne, leuke en gekke kinderen waren er mee!
Voor komend jaar zijn we alweer druk aan het plannen, hou de Facebook goed in de gaten, want wie weet wat voor verrassingen er gaan komen dit jaar..

1 comment for “Verslag Jeugdkamp 2014

Comments are closed.