Centric Open Jeugdtoernooi verslag van Jongens B1

Onze eerst vriendschappelijke wedstrijden van het 2de seizoen van 2015; het Centric Open Jeugdtoernooi 2015. Onze tegenstanders waren: Thor (B 1e klasse), Vollingo (A 2e klasse) en Nesselande (B 1e klasse). Zelf komen we dit jaar uit in B hoofdklasse en dit is dus een uitgelezen kans om met elkaar te oefenen voor het seizoen begint.

We moesten tegen iedere tegenstander 1 keer spelen. Onze eerste wedstrijd was tegen Vollingo. Het was onze allereerste wedstrijd van het seizoen, dus iedereen had er zin! De wedstrijden duurden twee keer 15 minuten. Tijdens dit toernooi moesten we vooral het systeem met elkaar leren spelen, afspraken maken en vooral… heel veel plezier hebben! Het systeem, waar de afgelopen weken hard op is getraind, zat er tijdens de eerste wedstrijd al best goed in. Een mooie bijzaak was de uitslag; 15-11 na een kwartier en 35-20 aan het eind. We hadden dus én goed gespeeld én gewonnen! Een goed begin is het halve werk en om deze woorden kracht bij te zetten, gingen we vol goede moed door met de tweede wedstrijd tegen Nesselande.

Na wat tips over het positiespel en het plezier in het spelletje, werd deze wedstrijd toch moeilijker dan verwacht. Er was vooral veel verwarring over de posities in het veld en er werd minder netjes gespeeld dan tijdens de eerste wedstrijd. Toch werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 31-21. Het is jammer dat deze uitslag vooral iets vertelt over de kwaliteiten van de tegenstander, maar het mocht de pret niet drukken.

Het net in de hoofdklasse hangt op een hoogte van 2.30 meter, zo ook vandaag. De spelers die ook bij de A-jeugd meespelen, spelen met een nethoogte van 2.43 meter en zij konden lekker naar beneden slaan. Jasper liet voor de wedstrijden zien dat hij bij het topje van de antenne kon, zodra hij sprong. Annemieke had toen gezegd dat Jasper de bal minstens één keer moest blokkeren met zijn hoofd. Tijdens de laatste wedstrijd tegen Thor wilde Jasper een bal blokken, maar kreeg de bal toen in zijn gezicht. De bal viel daarna direct op de grond, dus had Jasper zich toch aan zijn opdracht gehouden. Tegen Thor begonnen speelden we weer iets zorgvuldiger dan tegen Nesselande. De posities waren weer duidelijker en het spel begon op écht volleybal te lijken. We wonnen ook deze wedstrijd. Ondanks dat het niet het doel van de dag was, het is fijn om te zien dat de jongens op dit punt in het seizoen in staat zijn om te winnen tegen (op papier) mindere tegenstanders. Volgende week begint de competitie. De eerste wedstrijd in de hoofdklasse; spannend! We hebben in ieder geval allemaal heel veel zin in het komende seizoen!