Nipte winst op Taurus

Afgelopen zaterdag hebben de dames van Koophuis Be Fair belangrijke punten weten te pakken tegen Taurus 3, de nummer 4 in de regiodivisie. Koophuis Be Fair won nipt met 3-2.

De eerste set kwam Koophuis Be Fair wat traag uit de startblokken. Toch wist het basisteam bestaande uit Yvonne van Tol, Jeanine Konijn, Angela Hunink, Marit vd Louw, Lianne Lagrouw en Jacqueline vd Berg dit om te buigen. Het team keek al snel tegen een 14-20 achterstand aan. Met veel enthousiasme en zoeken naar een eigen ritme kon Koophuis Be Fair terug komen en de set winnen met 25-22. Een service serie van Marit vd Louw van 7 punten had daar een groot aandeel in. Ook de tweede set ging Koophuis Be Fair goed verder. Met name Lianne Lagrouw speelde een zeer goede wedstrijd.

De derde set kwam Nicolet vd Loo in het team op de buitenpositie voor Jeanine Konijn. Dit ging goed maar toch zakte Koophuis Be Fair weg. Taurus kwam steeds beter in hun spel en pakte de set met 20-25. De vierde set gooide coach Gert Koele het roer geheel om en wisselde op vier posities speelsters. Dit leek wat teveel van het goede. De pass kwam minder goed aan, Taurus wist de zwakke plekken in de verdediging goed te benutten en trok de winst naar zich toe met 20-25.

In de vijfde set stond het basisteam weer in het veld en wist deze set met overtuiging naar zich toe te trekken. Wel waren er lange rally’s over en weer nodig om de laatste punten te maken, 15-13.

Koophuis Be Fair speelt zaterdag 15 december om 15.30 uur tegen de hekkensluiter in de competitie, Vollingo. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Mammoet in Gouda. Hier zal Koophuis Be Fair ook weer punten moeten gaan pakken om afstand te kunnen gaan nemen van de onderste plaatsen.