Winst in streekderby

Afgelopen zaterdag speelde de dames van Koophuis Be Fair in Gouda tegen het lager geplaatste Vollingo. Het was belangrijk dat Koophuis Be Fair hier winst zou pakken om afstand te kunnen nemen van de onderste teams in de regiodivisie. Koophuis Be Fair maakte dit waar en won met 1-3.

In de eerste set startte Koophuis Be Fair enthousiast. Invalcoach Hans Lindhout had weinig woorden nodig om de set binnen te halen. Be Fair won met 20-25. Ook in de tweede set wist Koophuis Be Fair de set naar zich toe te trekken met 22-25. Jeanine Konijn wist een groot gat te slaan met de tegenstander door een goede service serie. De service was een groot wapen deze wedstrijd. Vollingo had hier veel moeite mee waardoor het niet tot scoren kwam. Ook de andere speelsters wisten een goede opslag te verzorgen.
In de derde set had Koophuis Be Fair meer moeite met het verzorgen van de pass, de persoonlijke foutjes slopen erin en Vollingo profiteerde hier goed van en pakte de set met 25-18.
Aangezien winst de opdracht was voor deze wedstrijd speelde Koophuis Be Fair de vierde set weer met de nodige agressie wat succes had. De set werd gewonnen met 17-25.
Een wedstrijd waarin Koophuis Be fair deed wat het moest doen, namelijk winnen. Maar zeker niet het beste volleybal liet zien wat het kan spelen. Donderdag 20 december gaan de dames van Koophuis Be Fair voor een bekerwedstrijd naar Shot in Culemborg. Winst zou een mooie afsluiter zijn voor dit jaar.