Dames 1 pakt volle winst

Afgelopen zaterdag heeft het eerste damesteam van Koophuis Be Fair opnieuw de overwinning gepakt. In een spannende wedstrijd met vaak lange rally’s wist Be fair met 4-0 van Visade Voorburg te winnen en de volle 5 punten te pakken.

Met een incomplete selectie, waarbij middenaanvalster Aranka Hetyey de diagonaalplek innam van de geblesseerde Sandra van den Berg, begon Be Fair moeizaam. Deze eerste set liep dan ook redelijk gelijk op en werd op het eind zelfs erg spannend. In de laatste fase van de set maakten beide coaches gretig gebruik van de time-out. De buitenaanvallers van Koophuis Be Fair moesten hun spel aanpassen, want de ballen die normaal scoorden, scoorden niet tegen Visade Voorburg. Uiteindelijk wist Be Fair de set nipt naar zich toe te trekken:26-24.

Met een 1-0 voorsprong was de damesselectie vastbesloten ook de tweede set te pakken. Het was wederom een strijd die gelijk opging tot de 20. Coach Alex Luycks dwong zijn speelsters tot concentratie en dit had het gewenste resultaat; de setstand was 25-22.

Door de concentratie vast te houden en de service druk op te voeren werd er in de 3e set een ruime voorsprong opgebouwd. Middenaanvalster Annemieke Vooijs wist meerdere punten met haar blok te scoren en in het achterveld verzorgde Angela Hunink een prima pass. Visade Voorburg raakte vermoeid en Koophuis Be Fair maakte daar dankbaar gebruik van. Spelverdeelster Christine Bos had ondertussen de plek ingenomen van Yvonne van Tol en met een serie harde buitenaanvallen van Inge Ganeff en een goede dreiging van middenspeelster Chantal Verbeek wist het team van Luycks de overwinning te pakken met 25-14.

De vierde set moest de bonus worden, maar de concentratie aan het begin van de set was ronduit slecht. Dit zorgde binnen een paar minuten voor een achterstand van 1-10. Een wissel van de spelverdeelsters, Yvonne van Tol kwam terug in het veld, zorgde voor de omslag in de set. Enkele punten later bracht Luycks ook Lisanne Bos uit het tweede damesteam in het veld. Yvonne van Tol wist de set goed naar zich toe te trekken en uiteindelijk won Koophuis Be Fair met een enorme vechtlust de set (25-19) én haar tweede wedstrijd met een verdiende 4-0.

De volgende wedstrijd van Koophuis Be Fair is op zaterdag 18 oktober tegen Inter Rijswijk dames 2. Dit is een bekerwedstrijd die gespeeld zal worden om 14.45 uur in de Marimbahal in Rijswijk. De eerstvolgende reguliere competitiewedstrijd die Be Fair thuis zal spelen is op 8 november tegen Decos/Novo dames 1 uit Noordwijk. Publiek is dan van harte welkom om te komen kijken!