Dames 1 verliest van Kalinko

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Koophuis Be Fair tegen het lagergeplaatste Kalinko. Om degradatie te voorkomen was winst van zeer groot belang. De voorsprong van 4 punten op de nummer 10 in de regiodivisie moest worden gehandhaafd. Het thuis spelende Koophuis Be Fair miste echter de vorm en verzuimde de winst te pakken.

In de eerste set startte Koophuis Be Fair met weinig enthousiasme. Het kon geen wedstrijdritme vinden. Veel passfouten zorgden ervoor dat de aanval niet kon gaan draaien. Kalinko wist de 1e set dan ook makkelijk te winnen met 17-25. Coach Gert Koele paste diverse wissels toe, dit mocht geen resultaat hebben en ook de 2e en 3e set wist Kalinko makkelijk te winnen met 20-25 en 21-25. Koophuis Be Fair had geen antwoord op de harde aanvallen. In de 4e set vocht Koophuis Be Fair nog eenmaal voor wat het waard was. De voorsprong van Kalinko kon steeds weer worden weggewerkt. Een goede service serie van Jeanine Konijn op 18-21 maakte het verschil en Koophuis Be Fair won de 4e set met 25-23.

Door dit verlies zal Koophuis Be Fair voor elke punt moeten gaan spelen in de tweede helft van de competitie. Volgende week staat Jupiter uit Oudewater op het programma. De dames zullen hier moeten laten zien dat zij kunnen volleyballen om degradatie te voorkomen.