Verlies tegen Thor

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd na de winterstop voor het 1e damesteam van volleybalvereniging Koophuis Be Fair op het programma. De dames uit Waddinxveen bezetten een 9e plek in de Regiodivisie en moesten spelen tegen Thor Dames 1, dat op een derde plek staat. Met een incompleet team vanwege ziekte (Jacqueline v/d Berg) en vakantie (Sandra v/d Berg) werd er met 4-0 verloren.

In de 1e set begon het team bestaande uit Yvonne van Tol, Jeanine Konijn, Angela Hunink, Lianne Lagrouw, Chantal Verbeek en Marit v/d Louw enthousiast. Er werd goed gespeeld en in een gelijk opgaande wedstrijd was het spel vaak van een hoog niveau. Er werd dan ook nipt verloren: 25-23. In de 2e set begon Inge Ganeff op de middenpositie in de plaats van Chantal Verbeek. Een tijd lang wist het team van Koophuis Be Fair prima mee te gaan met het spel van Thor, maar op het einde van de set was de verdediging van Be Fair keer op keer te laat: 25-18. Tot 2-2 ging de wedstrijd in de 3e set gelijk op. Daarna was de organisatie bij Be Fair volledig weg. Thor liep uit tot 13-2, waarna Lianne Lagrouw weer binnen de lijnen kwam. Een servicefout van Thor was het keerpunt en Be Fair kon weer een paar punten pakken zodat het 15-8 werd. Helaas was er geen geloof meer in de winst van de set en ook de wissel van Nicolet v/d Loo voor Angela Hunink kon hier geen verandering in brengen: 25-13. In de 4e set kregen de dames van Koophuis Be Fair weer vertrouwen in het eigen spelletje tot 16-16. Vervolgens scoorde Thor vier punten op rij. Be Fair gaf nog tegengas tot 23-18 en 24-21, maar toen was de koek op. Een foute service zorgde voor de einduitslag: 25-21.

Zaterdag 19 januari speelt Koophuis Be Fair om 16.30 uur thuis tegen Kalinko D1 in de Groenswaard. Publiek is van harte welkom om het team aan te komen moedigen.