Goede wedstrijd voor Dames 1

Afgelopen zaterdag speelden de dames van volleybalvereniging Koophuis Be Fair een spannende en attractieve wedstrijd tegen Utrecht 3, die tweede op de ranglijst van de regiodivisie staan. Be Fair neemt een negende plek in en moet vechten voor elk punt.

De basis van de jarige trainer/coach Gert Koele bestond deze zaterdag uit Yvonne van Tol, Nicolet van der Loo, Lianne Lagrouw, Angela Hunink, Jacqueline van den Berg en Marit van der Louw. In de eerste set moesten de speelsters van Be fair wennen aan het snelle tempo van Utrecht en kwam de pass niet goed bij spelverdeelster Yvonne van Tol aan. Dit resulteerde al snel in een achterstand, die door een goede serviceserie van buitenaanvalster Nicolet van der Loo nagenoeg teniet werd gedaan. Doordat er aan de kant van Koophuis niet direct werd gescoord konden de dames van Utrecht toch weer uitbouwen wat resulteerde in 17-25 verlies voor Be Fair.

De tweede set werd vol enthousiasme gestart. Door de prima passing van onder andere Sandra van der Berg konden de middenspeelsters goed bereikt worden en maakte Chantal Verbeek mooie punten. De tweede set werd dan ook gewonnen met 25-21.

In de derde set mislukte alles aan de kant van Koophuis. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en het lukt Koophuis niet om uit de dip te komen waardoor er werd verloren met 14-25.

In de vierde set werd Ingeborg Ganeff op de middenpositie ingebracht. De blokkering begon bij Koophuis vruchten af te werpen en zorgde voor vele punten. De harde aanvallen van Utrecht werden uitstekend verdedigd door Marit van der Louw en Angela Hunink waardoor middenaanvalster Jacqueline van den Berg punten kon scoren. De licht geblesseerde Jeanine Konijn wist als reservespeelster de zes dames in het veld menig maal mentaal op te peppen en zo kon Koophuis alles uit de kast trekken om de set te winnen met 25-15.

De vijfde en beslissende set werd goed gestart door de dames van Koophuis. Steeds wist Koophuis een aantal punten voorsprong te behouden. Maar Utrecht wist zich te hervinden en begon aanvallend sterker te spelen waardoor de stand gelijk werd tot 12-12. Door wat kleine foutjes wist Be Fair niet meer te scoren en werd de set nipt verloren met 12-15.